HomeΚΡΗΤΗΗ κλιματική αλλαγή στα «Πρωινά Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας»

Η κλιματική αλλαγή στα «Πρωινά Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνεται το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο πλαίσιο της δράσης «Πρωινά Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας». Το θέμα της ερχόμενης εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή και ο γενικός τίτλος της είναι «Το κλίμα αλλάζει!  Είναι στο χέρι μας η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;»

klima

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τί είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ποιες οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να εξοικονομήσει ενέργεια;

Η εκδήλωση της 16ης Μαΐου θα είναι η τελευταία πριν από το καλοκαίρι και οι επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, καλούν τους μικρούς Ηρακλειώτες να ερευνήσουν, να παίξουν μαζί τους, να φτιάξουν κατασκευές και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:15-12:00     Συζήτηση στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της. Τι μπορούμε να κάνουμε;» από τον Δρ. Μιχάλη Προμπονά, ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00          Αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι «Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες άνω των 4 ετών).

12:00-14:00     Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα προβάλλεται στην Αίθουσα Πολυμέσων η ταινία “Home” (2009) (Σκηνοθέτης: Yann Arthus-Bertrand) που αποτελεί ένα μοναδικό κινηματογραφικό γεγονός με θέμα το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Παράλληλα με την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις φωτογραφίες των παιδιών που συμμετείχαν στο φωτογραφικό διαγωνισμό «Το αγαπημένο μου έκθεμα μέσα στο Μουσείο». Τρεις θα είναι οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού, όμως, όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα κερδίσουν μικρά δωράκια από το πωλητήριο του Μουσείου. Η απονομή των δώρων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση