HomeΚΡΗΤΗΗ Interamerican για τους πλημμυροπαθείς στα Χανιά

Η Interamerican για τους πλημμυροπαθείς στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μεγάλες καταστροφές που επιφύλαξε η σφοδρή κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις στα Χανιά τον Ιανουάριο, με τις πρωτοφανείς για την περιοχή πλημμύρες, έτυχαν της άμεσης απάντησης της Interamerican για τους ασφαλισμένους της.

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε με γρήγορες διαδικασίες καταγραφής ζημιών και αποζημίωσης, καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσόν σε 9 περιπτώσεις πληγέντων ιδιωτών – για κατοικίες και επιχειρήσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι ευρύτερα στην Κρήτη, η Interamericanστους κλάδους γενικών ασφαλίσεων κατά το 2014 αποζημίωσε συνολικά 979 περιπτώσεις καταβάλλοντας 1,9 εκατ. ευρώ.

Ο κίνδυνος της ζημίας από ακραία καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα από πλημμύρες αυξάνονται ανησυχητικά από χρόνο σε χρόνο, σε όλο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου JRC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμούν ότι αν δεν καταβληθούν οργανωμένες προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, οι καταστροφές από πλημμύρες αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσα όρο, κατά 200% έως το τέλος του 21ου αιώνα. Στη χώρα μας, οι ζημιές που προκάλεσαν η υπερχείλιση ποταμών και οι πλημμύρες μόνο κατά τον Ιανουάριο -κυρίως στη δυτική Ελλάδα- υπολογίζεται ότι έχουν ασφαλιστικό κόστος πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση