HomeΚΡΗΤΗΤα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί τάπητος

Τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί τάπητος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θεσμική συνάντηση-σύσκεψη των αιρετών εκπροσώπων των δασκάλων στα υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Θεόφιλου Λαμπρογιαννάκη από το Ηράκλειο και Γιώργου Τρούλη από το Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργο Τερζάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα σοβαρά που ταλαιπωρούν χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση όπως: το ζήτημα της κάλυψης των κενών με προσωπικό, το ζήτημα της έγκαιρης διεξαγωγής όλων των υπηρεσιακών μεταβολών για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων, της λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων και του αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί για τον περιορισμό των αυθαιρεσιών και την εγκαθίδρυση διαδικασιών διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Ακόμη, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και ειδικά των εκπαιδευτικών εκείνων που δεν αναγνωρίζεται το διπλάσιο των μορίων για υπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία της περιόδου 2010-2013, καθώς επίσης η αναγκαιότητα για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Οι συνδικαλιστές, έθεσαν στο νέο περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, ζητήματα που αφορούν τα νηπιαγωγεία και τα εργασιακά ζητήματα των νηπιαγωγών (κατοχύρωση ωραρίου, μείωση των μαθητών ανά τμήμα κλπ), ενώ ζήτησαν να καταργηθεί και η υπουργική απόφαση για την αύξηση των μαθητών κατά 10% ανά τμήμα, σύμφωνα με την κρίση του εκάστοτε διευθυντή εκπαίδευσης.

Τέθηκε, επιπλέον, το ζήτημα της επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης και κατατέθηκαν προτάσεις  ασφαλιστικές δικλείδες έτσι όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της εκπαιδευτικής παράταξης «Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε». Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επικεντρώθηκαν σε ζητήματα που αφορούν αμιγώς τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτά (πολλές φορές ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας και των αιρετών). Επίσης, οι συνδικαλιστές ζήτησαν από τον κ. Τερζάκη να εξακολουθήσει να βρίσκεται, όπως χαρακτηριστικά είπαν, δίπλα στους εκπαιδευτικούς όπως το έκανε τόσα χρόνια ως αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης.

Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσαν εκτενές υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση