HomeΚΡΗΤΗΤούρκοι επιχειρηματίες ζητούν απευθείας αεροπορική σύνδεση με τα Χανιά

Τούρκοι επιχειρηματίες ζητούν απευθείας αεροπορική σύνδεση με τα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης των Χανίων με την Τουρκία, κυριάρχησε στη σημερινή συνάντηση που είχαν στα Χανιά, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επιχειρηματίες του τουρισμού από την Τουρκία με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Οι φορείς του τουρισμού από την Τουρκία επισκέπτονται την Κρήτη, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους και έχουν σειρά επαφών με φορείς του τουρισμού με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά με απ ευθείας πτήσεις αεροσκαφών από Τουρκικά αεροδρόμια προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Ο Εστούκ Τουρχάν, τουριστικός πράκτορας με έδρα το Αϊβαλή, δήλωσε ότι «τα Χανιά είναι μια από τις περιοχές που έχουν επιλεγεί για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Κρήτη» και έκανε γνωστό ότι ήδη οργανώνονται επισκέψεις στην Κρήτη, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει από μια διανυκτέρευση σε Ηράκλειο,Ρέθυμνο και δύο στα Χανιά.

Ωστόσο όπως επεσήμανε, «για να υπάρξει μια περισσότερο οργανωμένη μετακίνηση Τούρκων τουριστών προς την Κρήτη, θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες και καλύτερη ενημέρωση για τις τιμές που προσφέρουν.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι μετακινήσεις Τούρκων τουριστών με απευθείας πτήσεις προς Χανιά, γίνονται από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου καταφθάνουν τουρίστες με πλοιάρια από τις ακτές της Τουρκίας.

Στόχος των τουριστικών πρακτόρων από την Τουρκία, είναι η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά, κυρίως τους μήνες που δεν υπάρχει αιχμή, ενώ για το 2016 προγραμματίζεται να υπάρξει διπλασιασμός των πτήσεων προς το αεροδρόμιο της πόλης.

Στις προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων για να ενώσει την περιοχή με αεροδρόμια της Τουρκίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλης Γιαννούλης. Όπως είπε, « η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από έξι μήνες. Στόχος της Ένωσης είναι να αρχίσουν πτήσεις από τα αεροδρόμια Σμύρνης, Αγκυρας και Κωνσταντινούπολης». Η συνάντηση της αποστολής από την Τουρκία με τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων έγινε στην έδρα της αντιπεριφέρειας Χανίων, με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη να δηλώνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά.

ΑΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση