HomeΚΡΗΤΗΜέχρι τέλος Οκτωβρίου η θητεία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου η θητεία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράταση δυο μηνών δίνει το υπουργείο Παιδείας στους πρυτάνεις 5 ΑΕΙ, η θητεία των οποίων έληγε στο τέλος Αυγούστου.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή χθες και συζητήθηκε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται παράταση της θητείας των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ (Πρυτάνεων-Κοσμητόρων) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015.

Η τροπολογία αφορά τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Οικονομικού Αθηνών, Ιονίου, Κρήτης, Παντείου και Χαρακόπειου, η θητεία των οποίων έληγε στις 31 Αυγούστου.

Η παράταση δίνεται ώστε οι επόμενες πρυτανικές εκλογές να γίνουν με το νέο νόμο για την λειτουργία των ΑΕΙ που θα κατατεθεί πιθανότατα στην Βουλή την άλλη εβδομάδα, καθώς στην ίδια τροπολογία του υπουργείου που ψηφίζεται σήμερα προβλέπεται και η κατάργηση των διατάξεων σχετικά με τη συμμετοχή των Συμβουλίων των ΑΕΙ και των Σχολών αυτών στη διαδικασία της προεπιλογής των Πρυτάνεων και των Κοσμητόρων.

Όπως είναι γνωστό, με τον νόμο που ισχύει σήμερα, γινόταν από το Συμβούλιο κάθε Ιδρύματος διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος για την θέση του πρύτανη, το Συμβούλιο επέλεγε 3 υποψήφιους και στην συνέχεια οι καθηγητές κάθε Ιδρύματος ψήφιζαν ποιον επιλέγουν για την θέση του πρύτανη

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση