HomeΚΡΗΤΗΑναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του μικρού Κριστιάν που έπεσε σε αφύλακτο φρεάτιο

Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του μικρού Κριστιάν που έπεσε σε αφύλακτο φρεάτιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπόθεση του θανάτου του μικρού Κριστιάν, που στις 7 Φεβρουαρίου 2011 είχε βρει τραγικό θάνατο πέφτοντας σε αφύλακτο φρεάτιο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του Ηρακλείου είχε συγκλονίσει την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρο. Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη για τον τραγικό θάνατο του 8χρονου αγοριού από την Αλβανία, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου 2015, επειδή δεν παρέστησαν στο δικαστήριο οι γονείς του (δείτε εδώ).

Κατηγορούμενοι της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, οι τέσσερις συνιδιοκτήτες της οικοδομής όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, οι οποίοι δικάζονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, επειδή δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν το ανοιχτό φρεάτιο και να λάβουν μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν δυστυχήματα, όπως αυτό που κόστισε τη ζωή στο 8χρονο αγοράκι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες της οικοδομής αρνούνται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το φρεάτιο, μέσα στο οποίο έπεσε ο μικρός Κριστιάν δεν ανήκει στην ιδιοκτησία τους, αλλά βρίσκεται έξω από αυτήν. Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο ζήτησε να υπάρξει νέας αυτοψία από ειδικούς, μηχανικούς και εμπειρογνώμονες προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του φρεατίου ώστε να αναλάβει τις ευθύνες του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση