HomeΚΡΗΤΗΣτην Κρήτη γερμανικά πολεμικά πλοία για τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο

Στην Κρήτη γερμανικά πολεμικά πλοία για τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη έφθασαν σήμερα δύο σκάφη του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο.

«Τα δύο σκάφη που προορίζονται για την αρωγή προς τους μετανάστες είναι το πλοίο επιμελητειακής υποστήριξης «Berlin» και η φρεγάτα «Hessen» που βρίσκονται τώρα στην Κρήτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με την avgi.gr, σχετικά με τις αποστολές που θα αναλάβουν τα δύο σκάφη ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμη λίγος συντονισμός μεταξύ των διαφόρων γερμανικών υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ανέφερε ότι αναμένεται να «βρίσκονται στην περιοχή επέμβασής τους μεταξύ της 6ης και της 8ης Μαΐου», εξήγησε.

«Πρόκειται για το πώς αυτά τα δύο σκάφη θα μπορούν να ενσωματωθούν ενδεχομένως στον μηχανισμό Frontex», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μία σειρά ναυάγια που προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 θανάτους τον Απρίλιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν, στη διάρκεια μίας έκτακτης συνόδου κορυφής που διεξήγαγαν στις 23 Απριλίου, να ενισχύσουν την παρουσία της ΕΕ στη θάλασσα τριπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Τρίτων», ο οποίος μέχρι τότε ανερχόταν στα 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο διαχειρίζεται η Frontex, η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου των συνόρων, αντικατέστησε τη «Mare Nostrum», την ιταλική επιχείρηση που ήταν σαφώς πιο αισιόδοξη και είχε συσταθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση