HomeΚΡΗΤΗΣτρατιωτικός από την Γαλλία διακινούσε μετανάστες στο Ηράκλειο

Στρατιωτικός από την Γαλλία διακινούσε μετανάστες στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα… χέρια της αστυνομίας του Ηρακλείου βρίσκεται ένας 36χρονος στρατιωτικός από τη Γαλλία που βοήθησε έναν παράνομο μετανάστη να φύγει από την χώρα.

Όλα ξεκίνησαν την Πρωτομαγιά, όταν – σύμφωνα με πληροφορίες – ο 37χρονος στρατιωτικός ταξίδεψε από το Παρίσι στην Αθήνα όπου και συναντήθηκε με έναν 34χρονο από το Κονγκό που ήθελε να φύγει από την χώρα.

Εκεί οργάνωσαν το σχέδιό τους που ήταν να ταξιδέψουν και οι δύο μαζί με πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο και από εκεί να «προωθήσει» ο στρατιωτικός τον μετανάστη προς την Κολωνία.

Ο Γάλλος στρατιωτικός έκλεισε το εισιτήριο του 34χρονο για την Κολωνία με αφετηρία το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και στη συνέχεια ταξίδεψαν μαζί με το πλοίο της γραμμής προς την Κρήτη.

Όταν έφτασαν στο Ηράκλειο οι δύο άνδρες πήγαν στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» με τον 34χρονο από το Κονγκό να παραμένει στην καφετέρια του αερολιμένα και τον στρατιωτικό – διακινητή να παίρνει την βαλίτσα του μετανάστη και να πηγαίνει να κάνει check in για την δική του πτήση.

Η όλη συμπεριφορά του στρατιωτικού – διακινητή έγινε αντιληπτή από την αστυνομία που τον παρακολούθησε. Οι άνδρες των διωκτικών αρχών είδαν ότι ο στρατιωτικός μετά το check in πήγε στην καφετέρια και έδωσε το εισιτήριο και τα ταξιδιωτικά έγγραφα στον 34χρονο μετανάστη. Αυτό ήταν αρκετό για να τους πλησιάσουν και να τους συλλάβουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση