HomeΚΡΗΤΗΜηνύσεις κατά του τουριστικού γραφείου που «κρέμασε» τους μαθητές – Άφαντος ο ιδιοκτήτης

Μηνύσεις κατά του τουριστικού γραφείου που «κρέμασε» τους μαθητές – Άφαντος ο ιδιοκτήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καθηγητές και οι μαθητές του 2ου λυκείου Ηρακλείου μετά το… κρέμασμα που τους έκανε το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει την 7ημερη εκδρομή των μαθητών στην Κωνσταντινούπολη.

Το θέμα, που πρώτο ανέδειξε το cretapost (δείτε εδώ), πήρε μεγάλες διαστάσεις με τους καθηγητές αλλά και τους γονείς των μαθητών να περνούν τη νύχτα τους στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου και να καταθέτουν μηνύσεις κατά του τουριστικού πρακτορείου.

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου – το οποίο εδρεύει στη Νέα Αλικαρνασσό – έχει εξαφανιστεί. Κανένας δεν μπορεί να τον βρει ενώ ακόμα και τα τηλέφωνά του είναι «νεκρά».

Οι καθηγητές και οι γονείς ακόμα δεν έχουν εξακριβώσει ούτε πού πήγαν τα 20.800 ευρώ που είχαν καταβάλει για την συγκεκριμένη εκδρομή αλλά και για ποιόν λόγο είναι κλειστό το πρακτορείο.

Το μόνο που ξέρουν είναι η ειδοποίηση που πήραν χθες το μεσημέρι από εκπρόσωπο του τουριστικού γραφείου – λίγες ώρες πριν την αναχώρησή τους για την Κωνσταντινούπολη – που έκανε λόγο ότι «δεν υπάρχει η δυνατότητα να οργανώσουν αυτή την εκδρομή».

Το χρονικό

Το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου είχε έρθει σε επαφή με το τουριστικό γραφείο που έχει έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό, το οποίο και ανέλαβε την 7ημερη εκδρομή των μαθητών της Β’ τάξης του λυκείου στην Κωνσταντινούπολη.

Το ταξίδι θα γινόταν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius ενώ ήδη είχε καταβληθεί το ποσό των 20.800 ευρώ στο τουριστικό γραφείο για την εκδρομή.

Σύμφωνα με καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου που θα συνόδευαν τους μαθητές στην Κωνσταντινούπολη, την αποστολή θα αποτελούσαν 60 μαθητές της Β΄ Τάξης και 12 ενήλικες, συνοδοί καθηγητές αλλά και μέλη του συλλόγου Γονέων. Η αποστολή επρόκειτο να αναχωρήσει χθες ακτοπλοϊκώς με πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών για τον Πειραιά και από εκεί θα προωθούνταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ακολουθούσε ένα αξιόλογο πρόγραμμα με σημαντικές επισκέψεις και δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα επίσκεψη στο Φανάρι και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το μεσημέρι οι υπεύθυνοι καθηγητές για την εκδρομή τακτοποιούσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες και ξαφνικά ειδοποιήθηκαν από εκπρόσωπο του γραφείου ότι το ταξίδι δεν μπορεί να γίνει. Μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο έβαλε αιφνιδιαστικό λουκέτο, ή αν προέκυψε κάποιο άλλο δυσεπίλυτο ζήτημα οικονομικής φύσεως, καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει νεότερα από … Δευτέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση