HomeΚΡΗΤΗZούσε δεμένο σε βαρέλι 8 χρόνια μέχρι που πέθανε ο κηδεμόνας του

Zούσε δεμένο σε βαρέλι 8 χρόνια μέχρι που πέθανε ο κηδεμόνας του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο χωριό Καστέλι Χανίων πριν από περίπου δέκα μέρες η Πόπη Γεωργογιαννάκη εντόπισε τυχαία το μικροσκοπικό σκυλάκι που βλέπετε αλυσοδεμένο σ’ ένα βαρέλι να αργοπεθαίνει.
Το ζώο – όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr – το είχε επί οκτώ χρόνια σε αυτή την κατάσταση ο ιδιοκτήτης του ο οποίος πέθανε πρόσφατα και η ηλικιωμένη γυναίκα του ουσιαστικά έψαχνε τρόπο να το ξεφορτωθεί κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού αδυνατούσε να το φροντίσει με αποτέλεσμα το ζώο να έχει γίνει σκελετός.

Κάτοικοι του Καστελίου σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» διαβεβαίωναν την κα Γεωργιαννάκη ότι ο άνθρωπος στον οποίο ανήκε το ζώο το αγαπούσε πάρα πολύ και φρόντιζε, παρόλο που το είχε μονίμως δεμένο – επί 8 χρόνια – και για σπιτάκι του είχε ένα βαρέλι.
Τελικά με την συνδρομή του συλλόγου και της κας Γεωργογιαννάκη το σκυλί είναι για πρώτη φορά στη ζωή του ελεύθερο, εμβολιάστηκε, στειρώθηκε, αποπαρασιτώθηκε και πλέον έχει πάρει και βάρος. Είναι ένα εξαιρετικά φιλικό πλασματάκι και παρόλο που ουσιαστικά δεν αγαπήθηκε ποτέ από το είδος μας δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους.Το μικρόσωμο ζώο ήταν σκελετωμένο καθώς μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του έμεινε και χωρίς τροφή.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με την υιοθεσία του μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο: 6973373462. Σύμφωνα με τον φιλοζωικό σύλλογο «Η περίπτωση του σκυλάκου καταδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη αλλαγής της φιλοζωικής μας κουλτούρας αλλά και πόσο «κατώτερα» θεωρεί η κοινωνία μας τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη.

Όλοι οι γείτονες λένε ότι ο κηδεμόνας αγαπούσε πολύ το σκυλάκι του, δεν το κακοποίησε ποτέ ενεργητικά, δεν το χτυπούσε, αλλά θεωρούν εντελώς φυσιολογικό το ότι πέρασε όλη τη ζωή του δεμένος με μια μικρή αλυσίδα σε ένα βαρέλι στην αυλή του σπιτιού.

Είχε φαγητό, νερό και «σπίτι». Αυτά θεωρούν ότι είναι υπεραρκετά για την ευζωία του ζώου, αρνούμενοι να σκεφτούν καν, ότι ο άνθρωπος αυτός στέρησε από αυτό το δύστυχο πλασματάκι το μεγαλύτερο δικαίωμα στη ζωή: την ελευθερία του! Φιλοξενείται προσωρινά, απαλλαγμένος από τις αλυσίδες του που το καθήλωσαν στο ίδιο σημείο για οκτώ χρόνια από τις οποίες λυτρώθηκε μόνο όταν πέθανε ο κηδεμόνας του».

zoosos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση