HomeΚΡΗΤΗΤο Ηράκλειο τίμησε την εργατική πρωτομαγιά

Το Ηράκλειο τίμησε την εργατική πρωτομαγιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εργατική πρωτομαγιά τίμησε σήμερα το Ηράκλειο, με δύο διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις.

EKH PROTOMAGIA POREIA1

Στις 10 το πρωί ξεκίνησε η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία.

EKH PROTOMAGIA POREIA3

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο.

ekh poreia

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΗ «με τη φετινή εργατική πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κατακρήμνισης δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες.  Το 8ωρο, η μόνιμή και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί».

EKH PROTOMAGIA POREIA2 protomagia1

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΗ απότισε ελάχιστο φόρο τιμής με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του συνδικαλιστικού κινήματος  καθώς και στο σημείο που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι Αδελφοί Χατζηγιώργη.

EKH PROTOMAGIA BRABEIO

Αργότερα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση για τη βράβευση στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά.

ΠΑΜΕ

Την ίδια ώρα, στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση που είχε διοργανώσει το ΠΑΜΕ.

pame poreia

Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη αναφέρει ότι: «Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

PAME POREIA PROTOMAGIA3

 

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη.

PAME POREIA PROTOMAGIA1

Είναι το δικό μας όπλο!

PAME POREIA PROTOMAGIA2

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.  Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση