HomeΚΡΗΤΗΕργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Όχι ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Όχι ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για μεθαύριο Κυριακή 3 Μαΐου και στο Ηράκλειο, στον κλάδο του εμπορίου, στηρίζει το Εργατικό Κέντρο. Την κινητοποίηση προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διαμαρτυρόμενη  για το άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΗ δηλώνει τη στήριξή της στην κινητοποίηση των ιδιωτικών υπαλλήλων, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν για ακόμη μια φορά ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση  του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Ν. 4177/13 και στην Επαναφορά της Κυριακής Αργίας με νομοθετική Πρωτοβουλία. Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση, είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το εμπόριο.

«Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την ίδια μας τη ζωή και τις οικογένειές μας!!!»

Δηλώνουμε  ότι, όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύει, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση