HomeΚΡΗΤΗΜε 50 ευρώ «καθάρισε» από την τράπεζες οικογένεια με τρία παιδιά

Με 50 ευρώ «καθάρισε» από την τράπεζες οικογένεια με τρία παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για χρόνια τα χρέη «γονάτιζαν» μία τρίτεκνη οικογένεια από την Ιεράπετρα. Όταν όμως αποφάσισαν να αποτανθούν στη δικαιοσύνη ζητώντας να υπαχθούν στον ευεργετικό «νόμο Κατσέλη», η οικονομική τους κατάσταση άλλαξε άρδην.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας που καταρχήν έκανε δεκτό το αίτημά τους, αποφάσισε ότι το ζευγάρι των τρίτεκνων, θα πρέπει στο εξής να καταβάλει 50 ευρώ το μήνα προσωρινά, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής τους για το χρέος των 50.000 ευρώ που είχαν σε μία τράπεζα. Παράλληλα, με τη δικαστική απόφαση οι δανειολήπτες από την Ιεράπετρα μπόρεσαν να σώσουν και το σπίτι τους.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης – η οποία ανέλαβε από την αρχή την στήριξη και την καθοδήγηση της ένταξης, τόσο ο 50χρονος σύζυγος που ασχολείται με χωματουργικές εργασίες όσο και η 47χρονη σύζυγος, ιδιοκτήτρια ενός «καφέ-οβελιστηρίου», γονείς τριών παιδιών, τα δύο εκ των οποίων ανήλικα, όφειλαν συνολικά το ποσό των 59.364,24 ευρώ σε μία τράπεζα.

Το δικαστήριο συνεκτίμησε για την απόφασή του ότι το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας ανέρχεται στα 1000,00 ευρώ, από τον μισθό του συζύγου, ενώ τα έξοδα του νοικοκυριού για την αξιοπρεπή διαβίωση υπολογίζονται στα 1153 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι τους ενισχύουν οικονομικά και οι γονείς τους.

Ακόμη, αφού έλαβαν υπόψη τους και την περιουσιακή κατάσταση των δύο συζύγων, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ένα διαμέρισμα 94 τ.μ. και την αποτυχία του προδικαστικού συμβιβασμού που έγινε με την τράπεζα στην οποία οφείλουν τα 50.000 ευρώ, αποφάσισε ο μεν σύζυγος να καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 50 ευρώ, στη δε σύζυγο όρισε μηδενική καταβολή μέχρι τις 6 Μαρτίου 2016. Μέχρι τότε το δικαστήριο επιβάλλει και την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων σε βάρος των δύο δανειοληπτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση