HomeΚΡΗΤΗΚαταθέτει με… όρους η ΠΕΔ τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων

Καταθέτει με… όρους η ΠΕΔ τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με… όρους καταθέτει η ΠΕΔ τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με το ψήφισμα που εξέδωσε.

Όπως ανέφερε και χθες το cretapost, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του περιφερειακού συμβουλίου αποφασίστηκε ότι ναι μεν θα καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα, κατακρίνουν δε την ΠΝΠ (δείτε εδώ).

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΠΕΔ Κρήτης:

Η ΠΕΔ Κρήτης παρά το ότι  διαφωνεί με τον τρόπο που επέλεξε αρχικά η κυβέρνηση να δεσμεύσει τα χρηματικά διαθέσιμα  των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρεί τη σωτηρία της ίδιας της χώρας, ως πρωτεύον παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις και τις πρόσθετες δυσκολίες που δημιουργεί στους Δήμους η δέσμευση των διαθέσιμών τους.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν οι διευκρινήσεις που τέθηκαν για το ζήτημα αυτό  στον πρωθυπουργό από την ΚΕΔΕ  και θα ορίζουν ως  διαθέσιμα για δέσμευση, τα ποσά  εκείνα που πραγματικά δε χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία των Δήμων καθώς και την δέσμευση των διαθεσίμων μόνο για όσο χρόνο χρειαστεί και όχι επ’ αόριστον.

Γι’ αυτό και δεν αρνούμαστε με τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε να συνεισφέρουμε στη σωτηρία της χώρας, καταθέτοντας τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων μας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ανάγκη για εσωτερικό δανεισμό από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδεικνύει τους κινδύνους που υπάρχουν από την παράταση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Αυτό που προέχει είναι η κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να επιτευχτεί άμεσα η καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους δανειστές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση