HomeΚΡΗΤΗΣτηρίζει την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια ο δήμος Χερσονήσου

Στηρίζει την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια ο δήμος Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια στηρίζει ο δήμος Χερσονήσου όπως αναφέρει στην απόφαση που έλαβε χθες το δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η απόφαση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Απριλίου, μετά από αναλυτική συζήτηση μεταξύ των μελών του, αφού έλαβε υπόψη τις θέσεις της ολομέλειας των Δημάρχων της Κρήτης, της ΠΕΔ Κρήτης, της ΚΕΔΕ και συνεκτιμώντας τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει άμεσος οικονομικός κίνδυνος για τη χώρα, αποφάσισε με αυξημένη πλειοψηφία:

α. Κρίνει θεσμικά απαράδεκτη την πρακτική της επιβολής των απόψεων της Κεντρικής Εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση, μέσα από την ψήφιση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

β. Αναμένει άμεσα να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των ζητημάτων που τέθηκαν στον Πρωθυπουργό όπως, μεταξύ άλλων, η εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τις προβλέψεις του Νόμου, η εξαίρεση των προϋπολογισμών των Δήμων που έχουν οικονομικές δεσμεύσεις, η ανάληψη από το Δημόσιο της ευθύνης να καλύψει νομικά ζητήματα που αφορούν πληρωμή από ρήτρες ή ευθύνες Δήμων και Δημάρχων, να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν, να εξασφαλιστεί η άμεση ταμειακή διαχείριση – όπως γίνεται σήμερα από τις εμπορικές τράπεζες, να εξαιρεθούν τα διαθέσιμα που είναι στις συνεταιριστικές τράπεζες. Θεωρούμε θετική τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα είναι ολιγόμηνη και θα μετατραπεί σε προαιρετική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

γ. Εάν δεν ολοκληρωθούν οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποδέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση στις 7 Μαΐου, στο συνέδριό της ΚΕΔΕ, μαζί με το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, στο κυρίαρχο όργανό μας.

δ. Το Δ.Σ. Χερσονήσου δηλώνει τη στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια.

Μειοψήφησε ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και λευκή ψήφο έδωσαν οι δύο σύμβουλοι της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση