HomeΚΡΗΤΗΓια 8η χρονιά το φεστιβάλ Maydays στο πάρκο Γεωργιάδη

Για 8η χρονιά το φεστιβάλ Maydays στο πάρκο Γεωργιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δρόμος της Αριστεράς, διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Maydays, στις 12 και 13 Ιούνη στο πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο.

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Θα φιλοξενηθεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που για μια ακόμη φορά προσδοκούμε να συμβάλουν στη δύσκολη αλλά και πλούσια συγκυρία για το λαό και τη χώρα.

Το φεστιβάλ Maydays αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο, καθιερώνοντας ένα πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στο νησί. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα του διημέρου εμπλουτίζεται, καθώς διοργανώνονται εκδηλώσεις – συζητήσεις που πραγματεύονται καίρια και σημαντικά ζητήματα της εκάστοτε περιόδου ( π.χ. Πλατείες, διεθνή και τοπικά κινήματα κλπ). Σε πολιτιστικό επίπεδο το φεστιβάλ κάθε χρόνο ζωντανεύει το πάρκο Γεωργιάδη με συναυλίες, χορό, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις βιβλίων κλπ, ενώ ονόματα όπως ο Ψαραντώνης, οι Χαΐνηδες, οι Cabaret Balkan, οι Koza Mostra, η Ματούλα Ζαμάνη, οι Imam Baildi έχουν περάσει από τη μουσική σκηνή του φεστιβάλ.

Από φέτος την διοργάνωση του φεστιβάλ αναλαμβάνει ανοιχτή συνέλευση φίλων του φεστιβάλ και της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς». Φέτος στοχεύουμε στην πολιτική και πολιτιστική αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά και την προώθηση της χειραφέτησης και της αυτοοργάνωσης.

Με αυτό το σκεπτικό είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις και τη συμμετοχή κάθε ενεργού πολίτη ή φορέα που θέλει να συμβάλει σε αυτή τη προσπάθεια.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση