HomeΚΡΗΤΗΠρωινά Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Πρωινά Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για παιδιά, με γενικό τίτλο «Οι θησαυροί του φωτογραφικού αρχείου του ΜΦΙΚ» υλοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 2 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Πρωϊνά Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας» που λαμβάνουν χώρο το 1ο και το 3ο Σάββατο κάθε μήνα.

Στην επικείμενη εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου, ποια η συμβολή του στη μελέτη και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και ποια είναι τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα από τα 25 χρόνια λειτουργίας του φωτογραφικού αρχείου;

Στην εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου, οι επιστήμονες και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, θα ερευνήσουν από κοινού, θα φωτογραφήσουν, θα φτιάξουν κατασκευές και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το φωτογραφικό αρχείο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00     Συζήτηση στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Οι θησαυροί του φωτογραφικού αρχείου» από το Δρ Απόστολο Τριχά, Βιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00     Δημιουργώ και αφηγούμαι ιστορίες χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από το φωτογραφικό αρχείο και συμμετέχω σε απλά μαθήματα επεξεργασίας εικόνας (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες άνω των 7 ετών).

10:00-14:00     Φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα «Το αγαπημένο μου έκθεμα μέσα στο Μουσείο». Μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν μία έως δύο ψηφιακές φωτογραφίες και ένα μικρό κείμενο (μέχρι 150 λέξεις) με σκέψεις και συναισθήματα που τους γεννά το έκθεμα που φωτογράφισαν στο email: [email protected] (για ηλικίες έως 15 ετών). Τρεις θα είναι οι νικητές του διαγωνισμού, όμως, όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος, θα κερδίσουν μικρά δωράκια από το πωλητήριο του Μουσείου.

12:00-14:00     Ανοιξιάτικες κατασκευές.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Στην τελευταία εκδήλωση πριν από το καλοκαίρι, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/05/2015) θα γίνει συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, την ίδια μέρα, θα λειτουργήσει έκθεση που θα περιλαμβάνει τις φωτογραφίες των παιδιών που συμμετείχαν στο φωτογραφικό διαγωνισμό του Σαββάτου 2 Μαΐου 2015 και τις ιστορίες που δημιούργησαν τα παιδιά χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες του φωτογραφικού αρχείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση