HomeΚΡΗΤΗΠέντε τόνους σκουπίδια απομάκρυναν οι εθελοντές του Let’s do it στην Κίσσαμο

Πέντε τόνους σκουπίδια απομάκρυναν οι εθελοντές του Let’s do it στην Κίσσαμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών κάθε ηλικίας, ολοκληρώθηκε η εθελοντική δράση καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης παραλιών, ακτών και κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Κισσάμου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού «Let’s do it 2015».

kissamos2

Στο πλευρό του Δήμου, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας συμμετείχαν μία σειρά από φορείς, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών της Κισσάμου, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων. Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν περισσότεροι από 5 τόνοι σκουπίδια από το θαλάσσιο και φυσικό οικοσύστημα ενώ άξιο αναφοράς είναι το ότι μόνο από τον καθαρισμό του βυθού στη Λίμνη Κισσάμου (ψαρολίμανο), ανασύρθηκαν δεκάδες λάστιχα και μεταλλικά αντικείμενα που είχαν μετατρέψει το σημείο σε θαλάσσια χωματερή.

kissamos3

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Κισσάμου

Με αφορμή την επιτυχή υλοποίηση της εθελοντικής δράσης καθαρισμού στην περιοχή του Δήμου Κισσάμου, ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Σταθάκης ανάφερε τα εξής:

«Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος μας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης του δήμου μας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους εθελοντές, πολίτες και φορείς, που συνεργάστηκαν με το Δήμο μας για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ειδικότερα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους: την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγωσωστών Κισσάμου, τη Νεολαία Κισσάμου (ΝΕ.ΚΙ.), την εθελοντική ομάδα του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου (Ν.Ε.Σ.Κ.), την εθελοντική ομάδα Δυτών Κισσάμου, την ακαδημία του Κισσαμικού,  το Δημιουργικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Δ.Δ. Φαλελιανών “Το Αντάμωμα”, το Σύλλογο Γυναικών Καλουδιανών, το 4ο νηπιαγωγείο Κισσάμου, το Μορφωτικό-Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών, την εθελοντική παρέα 1 Γραμμάριο Δράσης και όλους τους πολίτες που εθελοντικά συνέδραμαν τη δράση καθαρισμού. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μανώλη Ξυπολιτάκη και τον ειδικό σύμβουλο κ. Γαβριήλ Κουρή για τον άψογο συντονισμό και προετοιμασία της δράσης όπως επίσης το στέλεχος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου μας κ. Β. Μαρακάκη και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που συνέδραμαν την πρωτοβουλία μας καθώς και όλους τους υπαλλήλους της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση των καθαρισμών».

kissamos4

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση