HomeΚΡΗΤΗΜία απάτη έσωσε Κρητικό ορειβάτη από τον σεισμό του Νεπάλ

Μία απάτη έσωσε Κρητικό ορειβάτη από τον σεισμό του Νεπάλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια απάτη, ίσως έσωσε τη ζωή Ελληνικής αποστολής ορειβατών – ανάμεσά τους κι ένας Κρητικός – που θα βρίσκονταν την ημέρα του σεισμού στις πλαγιές του Εβερεστ!

Οι ορειβάτες εξαπατήθηκαν από έναν οδηγό βουνού από το Θιβέτ που τους «έφαγε» τα λεφτά και αντί να βρίσκονταν σήμερα στις πλαγιές του Έβερεστ βρίσκονται στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το myvolos.net oι Ελληνες θα έφευγαν στις 13 Απριλίου 2015 για το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού, στις 20 Απριλίου θα ταξίδευαν στο Θιβέτ και θα έφθαναν την Κυριακή 26 Απριλίου -μια μέρα μετά τον φονικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ- στα 5400 μέτρα υψόμετρο.

Η Ελληνική αποστολή δεν ταξίδεψε. Τα μέλη της έχασαν 11.500 ευρώ, κέρδισαν όμως τη ζωή τους και ευτυχώς δεν είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε μετά τα 7,9 Ρίχτερ ένα τμήμα του κεντρικού καταυλισμού που χρησιμοποιούν όσοι ορειβάτες πραγματοποιούν αναβάσεις στο Έβερεστ.

Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από οκτώ άτομα, τον επικεφαλής Νίκο Μαγγίτση, τον Κρητικό Σοφοκλή Πλαΐτη και τους Βολιώτες ορειβάτες μέλη του ΕΟΣ Βόλου Γιώργο Ράιο, Κώστα Παναγιώτου, Αθανάσιο Κατσαντώνη, Θανάση Γκουλομήτρο, Αλέξανδρο Αροβίδη και Αναστάσιο Χριστοδουλόπουλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση