HomeΚΡΗΤΗΑντίστροφη μέτρηση για το Run Greece Ηράκλειο-Ξεκινάει στις 10 το πρωί

Αντίστροφη μέτρηση για το Run Greece Ηράκλειο-Ξεκινάει στις 10 το πρωί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αντίστροφη μέτρηση για το 3o Run Greece στο Ηράκλειο έχει ξεκινήσει.

Πάνω από 3000 αναμένεται ότι θα είναι οι Ηρακλειώτες που φορώντας τα αθλητικά τους θα πάρουν μέρος στους αγώνες δρόμου ενώ πολλοί θα είναι εκείνοι που ως θεατές θα παρακολουθήσουν αυτή τη σημαντική εκδήλωση.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές έφτασαν μέχρι και χθες το πρωί τις 3.750. Ο κατάλογος έχει ήδη κλείσει από χθες το βράδυ καθώς σήμερα πριν τους αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν νέες εγγραφές συμμετοχής.

2015 RUN HERAKLEION afisa GRE-01

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας, ενώ στις 11:15 θα δοθεί η εκκίνηση στον παιδικό αγώνα των 900 μ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11:30 με τη διεξαγωγή του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ο οποίος συγκεντρώνει και τις περισσότερες συμμετοχές.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας-Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και το σύνολο των Οργανισμών και υπηρεσιών του, η Αστυνομία-Τροχαία, το Λιμενικό, ο Ο.Λ.Η., η Πυροσβεστική Υπηρεσία-Ε.Μ.Α.Κ, ο Στρατός-Σ.Ε.Α.Π., το Ε.Κ.Α.Β., η Α/θμια και η Β/θμια εκπαίδευση, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής κ.ά., έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι όλα έτοιμα σήμερα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το παράδειγμα ότι και τα έργα στην οδό Πλαστήρα επιταχύνθηκαν και έτσι το καινούργιο οδόστρωμα θα είναι στη διάθεση των δρομέων και περιπατητών.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν περίπου 500 εθελοντές, οι οποίοι προέρχονται από εθελοντικές οργανώσεις, αλλά είναι και περίπου 200 πολίτες που στηρίζουν την εκδήλωση.

Η διαδρομή-Κλειστοί οι δρόμοι

Σήμερα από τις 7:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 περίπου, οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί για τα οχήματα και οι οποίοι περιλαμβάνονται στη διαδρομή είναι η πλατεία Ελευθερίας στο σύνολό της, και οι: Λεωφόρος Δικαιοσύνης-πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφόρ (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- η στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου – Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία Κύπρου – Χαρ. Τρικούπη (στο ένα ρεύμα) και Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Τέλος ο μεγάλος χορηγός των αγώνων, η WIND, εκτός των άλλων θα βοηθήσει οικονομικά δύο φορείς της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά. Πρόκειται για το Δικαίωμα στη Ζωή και το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση