HomeΚΡΗΤΗΘλιβερές ιστορίες περιπλάνησης, καθημερινά στο αεροδρόμιο…

Θλιβερές ιστορίες περιπλάνησης, καθημερινά στο αεροδρόμιο…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα συγκεκριμένα περιστατικά έγιναν ρουτίνα στα αστυνομικά δελτία της ημέρας. Η έλευση της άνοιξης, και η έναρξη των πτήσεων τσάρτερ αύξησε ραγδαία τα κρούσματα συλλήψεων στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, αλλοδαπών που με πλαστά διαβατήρια, προσπαθούν να περιπλανηθούν στην Ευρώπη, αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Άγνωστο ποιες θλιβερές ιστορίες περιπλάνησης κρύβει κάθε ένας από αυτούς. Άγνωστο παραμένει ακόμη τι νιώθουν και πόση απογοήτευση εισπράττουν ότι ο έλεγχος εντοπίζει το πλαστό διαβατήριο της ελπίδας. Όμως, ο νόμος είναι νόμος και οι αστυνομικοί του Αερολιμένα, δεν έχουν καμία άλλη επιλογή. Πρέπει να τον εφαρμόσουν. Γίνονται όμως, καθημερινά, μάρτυρες μικρών καθημερινών, προσωπικών τραγωδιών.

Κι αυτή τη φορά, δύο ακόμη Σύροι, προσπάθησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για τη Γαλλία, με πλαστά διαβατήρια. Ο έλεγχος τους εντόπισε και συνελήφθησαν, όπως γίνεται πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Επρόκειτο για δύο άνδρες, 27 και 39 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι έδειξαν στον έλεγχο των διαβατηρίων ταξιδιωτικά έγγραφα που υποτίθεται ότι είχαν εκδώσει οι αρχές του Βελγίου. Και οι δύο συνελήφθησαν ενώ τα πλαστά διαβατήρια κατασχέθηκαν.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση