HomeΚΡΗΤΗΣτο στόχαστρο απατεώνων ζαχαροπλάστης από την Κρήτη

Στο στόχαστρο απατεώνων ζαχαροπλάστης από την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο στόχαστρο απατεώνων που λειτουργούν συστηματικά και μεθοδικά, βρέθηκε ένας νεαρός ζαχαροπλάστης από την Ιεράπετρα.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης όταν μια γυναίκα, η οποία συστήθηκε ως πολύ γνωστή μικροβιολόγος, που έχει το εργαστήριό της στην Ιεράπετρα, αλλά που εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου η μητέρα της είχε αποβιώσει, πήρε τηλέφωνο στο ζαχαροπλαστείο.

Όπως δήλωσε ο 34χρονος ζαχαροπλάστης η γυναίκα τον παρακάλεσε να του ετοιμάσει 1000 κομμάτια γλυκά για την κηδεία της μητέρας της.

Του ζήτησε παράλληλα να τη διευκολύνει με 1600 ευρώ που θα έπρεπε να δώσει στο γραφείο τελετών για τη μεταφορά της σορού της μητέρας της από την Αθήνα στην Ιεράπετρα όπου θα γινόταν η ταφή.

Του είπε ότι επειδή ο γαμπρός της, που ζει στην Ιεράπετρα, χρωστά στο δημόσιο και δεν μπορεί να του καταβάλει στο λογαριασμό του χρήματα γιατί θα τα κατασχέσει η τράπεζα.

Πρότεινε λοιπόν στον ζαχαροπλάστη να της δώσει το λογαριασμό του για να του καταθέσει από την Αθήνα 2000 ευρώ ώστε να δώσει τα 1600 ευρώ στο γαμπρό της και τα υπόλοιπα 400 να τα κρατήσει ως προκαταβολή για τα γλυκά.

Του είπε συγκεκριμένα ότι εγώ τώρα θα πάω να καταθέσω στο λογαριασμό σου τα χρήματα τα οποία όμως θα μπορείς να τα σηκώσεις την επόμενη ημέρα. Ο γαμπρός μου όμως θα περάσει σε λίγη ώρα από το ζαχαροπλαστείο να του δώσεις τα 1600 ευρώ για να τα δώσει στο γραφείο τελετών.

Του επισήμανε ότι την ώρα θα που θα έρθει ο γαμπρός της θα σου μιλήσω από το τηλέφωνό του για να βεβαιωθείς ότι είναι αυτός.

Ο νεαρός ζαχαροπλάστης ανέφερε στον πατέρα του τη συγκεκριμένη πρόταση της «μικροβιολόγου» ο οποίος του είπε ότι τη γνώριζε, είναι πρόσωπο φερέγγυο και παλιά ήταν πελάτισσα μαγαζιού.

Ο 34χρονος κινητοποίησε το προσωπικό του ζαχαροπλαστείου το οποίο στρώθηκε στη δουλειά προκειμένου να ετοιμάσει όλα τα γλυκά και τα κόλλυβα για την κηδεία.

Στο μεταξύ η κυρία επικοινωνούσε τακτικά με τον ζαχαροπλάστη ρωτώντας τον αν έχει τα χρήματα για να περάσει ο γαμπρός της να του δώσει τα 1600 ευρώ.

Όταν της είπε ότι τα έχει, ύστερα από λίγο παρουσιάστηκε σταλμένος από την «μικροβιολόγο» ένας κύριος, 40-45 ετών, μελαχρινός με γένια και μάλλον Έλληνας ο οποίος του έδωσε το κινητό του, που, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η εν λόγω κυρία.

Αφού βεβαιώθηκε ο 34χρονος έδωσε τα χρήματα στον απεσταλμένο ο οποίος αφού τα πήρε έφυγε.

Την επόμενη μέρα το πρωί ο νεαρός ζαχαροπλάστης, ενώ είχε ετοιμάσει τα γλυκά για την κηδεία και περίμενε να ‘ρθουν να τα πάρουνε, πήγε παράλληλα και στην τράπεζα για να ενημερώσει το βιβλιάριό του.

Εκεί όμως διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε η κατάθεση των 2000 ευρώ και τότε κατάλαβε την απάτη.

Τηλεφώνησε αμέσως στο μικροβιολογικό εργαστήριο της γνωστής Ιεραπετρίτισσας γιατρού η οποία βέβαια του είπε ότι δεν ήταν στην Αθήνα και δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό.

Ο 34χρονος πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το γεγονός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση