HomeΚΡΗΤΗ«Ναι» από τους δημάρχους της Κρήτης στην απόφαση της ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά

«Ναι» από τους δημάρχους της Κρήτης στην απόφαση της ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκτή έγινε η απόφαση της ΚΕΔΕ από τους 21 δημάρχους της Κρήτης στη σημερινή συνεδρίαση που είχε η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων του νησιού.

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την δέσμευση των τραπεζικών διαθεσίμων των δήμων ενώ ζητούν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας των δημάρχων Κρήτης άρχισε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ηρακλείου (δείτε εδώ).

Από την συνεδρίαση δεν έλειψαν με αρκετούς δημάρχους του νησιού να επιτίθενται λεκτικά στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ηρακλείου, Ηλία Λυγερό όταν εκείνος κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε το κράτος κι ότι «δεν μπορούμε να το αφήσουμε να βουλιάζει για να σωθεί ένας δήμος». Η απάντηση ήρθε από στόματα πολλών δημάρχων οι οποίοι ανέφεραν ότι «ναι μεν να βοηθήσουμε αλλά μην μας αφανίσετε».

Αρκετοί ήταν οι δήμαρχοι που εξέφρασαν φόβους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με την συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Χαρακτήρα ενώ αρκετά ήταν τα ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ, Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε την συζήτηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Σταθάκη για τα ταμειακά διαθέσιμα λέγοντας στο τέλος ότι «κανείς δεν μας προσδιόρισε το πόσες ημέρες θα περάσουν μέχρι να πάρουμε τα χρήματα πίσω».

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μία διαπραγμάτευση «γιατί σήμερα είναι τα λεφτά των δήμων αύριο οι καταθέσεις».

Φόβους για την ΠΝΠ εξέφρασε και ο δήμαρχος Ρεθύμνου ο οποίος τόνισε ότι τον τρομάζει ο λόγος που βγήκε αυτή η Πράξη ενώ αναρωτήθηκε για το «ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις και πού θα στηριχθούμε αν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση