HomeΚΡΗΤΗΑπό στολίδι της Κρήτης έγινε στολίδι της… γραφειοκρατίας – Το κολυμβητήριο που στοίχισε 400 εκ. δρχ. και δεν λειτούργησε ποτέ

Από στολίδι της Κρήτης έγινε στολίδι της… γραφειοκρατίας – Το κολυμβητήριο που στοίχισε 400 εκ. δρχ. και δεν λειτούργησε ποτέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

400 εκατομμύρια δραχμές στοίχισε το 2001 ένα από τα μεγαλύτερα κολυμβητήρια που έγιναν ποτέ στην Κρήτη αλλά δεν λειτούργησε ποτέ!

Το συγκεκριμένο κολυμβητήριο θα μπορούσε να ήταν ένα στολίδι του νησιού αλλά για αρκετά χρόνια είχε καταλήξει να είναι ένα… μπαλάκι που πήγαινε από την ολιγωρία του κράτους στην γραφειοκρατία.

Ο λόγος για το κολυμβητήριο που βρίσκεται στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών στο Ηράκλειο που κατασκευάστηκε το 2001 με χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Κόστισε περίπου 400 εκατομμύρια δραχμές (πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ) και στη συνέχεια… εγκαταλείφτηκε.

Ούτε η τότε νομαρχία, ούτε η γενική γραμματεία αθλητισμού, ούτε καν οι επερωτήσεις στην Βουλή από βουλευτές της περιοχής δεν ήταν ικανά για να κάμψουν την γραφειοκρατία.

Αυτή τη στιγμή – ως συνέχεια της κατάντιας της πρώην Βάσης – έμεινε στα… αζήτητα και έχει μετατραπεί σ’ ένα πελώριο σκουπιδότοπο, όπως φαίνεται και από το βίντεο του Νίκου Σαράντου, που εξασφάλισε το cretapost.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Νίκος Σαράντος: Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο παραμένει σε αυτή την κατάσταση, θα είναι ένα μνημείο γραφειοκρατίας και αδιαφορίας που «φωνάζει» μία απάντηση στο ερώτημα «Πώς τα καταφέραμε και φτάσαμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα».

KOLYMBHTHRIO1 KOLYMBHTHRIO

Διαφήμιση
Διαφήμιση