HomeΚΡΗΤΗΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» για την ΠΝΠ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την ΠΝΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους και την Περιφέρεια της Κρήτης καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους την πραξικοπηματική απόφαση, όπως την χαρακτηρίζουν για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμους  της Κρήτης, καταγγέλλουμε την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών και των Δήμων, όπως και άλλων δημόσιων Οργανισμών.

Αυτοί οι φορείς θα βρεθούν άμεσα σε πλήρη αδυναμία να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Η απόφαση αυτή ήλθε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις υπουργών για διακοπή κάθε χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό σε Δήμους και Περιφέρειες, που στο εξής θα πρέπει να βάζουν πρόσθετη φορολογία στο λαό.

Αποδείχνεται πως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις διαπραγματεύσεις για να εξοφλήσει ο λαός τα δάνεια που καρπώθηκε η πλουτοκρατία, δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά μόνο χειροτέρευση για τα λαϊκά προβλήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της Κρήτης, να απαιτήσουν πρωτόβουλα και αποφασιστικά να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. Να απαιτήσουν να αντιδράσουν τα Συμβούλια Δήμων και Περιφέρειας. Να αποκατασταθούν οι απώλειες των τελευταίων χρόνων.

Να βάλουν σε πρώτη γραμμή την απαίτηση ν’ ακολουθήσει η χώρα άλλο δρόμο: το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Της κατάργησης των μονοπωλίων και κοινωνικοποίησης του πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού».

Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι στην Κρήτη με τη Λαϊκή Συσπείρωση: Στέλιος Ορφανός, Μαρία Κοκοσάλη, Μιχάλης Κασαπάκης, Μανόλης Καρκαβάτσος, Γιάννης Παπαδημητρόπουλος, Μιχάλης Μανιαδάκης, Μιχάλης Χουστουλάκης, Γιώργος Παρθενιώτης, Γιώργος Πάγκαλος, Μαρία Κοτσιφάκη, Σταυρούλα Καράμπελα, Μανούσος Μανουσογιάννης, Αντώνης ρούλιος, Νίκος Παπαντωνάκης, Μανόλης Νταγκουνάκης, Αλέκα Κουμάκη, Σταύρος Ζώης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση