HomeΚΡΗΤΗΞεσπούν οι συγγενείς του Κ. Προβιδάκη που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου – Τι λένε στις καταθέσεις τους

Ξεσπούν οι συγγενείς του Κ. Προβιδάκη που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου – Τι λένε στις καταθέσεις τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεσπούν οι συγγενείς του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη που έπεσε νεκρός στο Αντισκάρι όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με… μαγκούρες.

Το πρωί ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης με τις καταθέσεις των συγγενών του άτυχου άνδρα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οι τρεις νεαροί άνδρες, τα δύο αδέλφια από το Αντισκάρι και ο φίλος τους από τη Γέργερη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με μαγκούρες τον 51χρονο.

Η ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης είναι εκρηκτική με τις εντάσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Πρώτη κατέθεσε η χήρα του Κώστα Προβιδάκη η οποία όταν αντίκρισε τους κατηγορούμενους ξέσπασε σε κλάματα και κραυγές ζητώντας δικαίωση ενώ λίγο αργότερα ο γιος του αδικοχαμένου άνδρα, Γιώργος, συγκλόνισε κατά την περιγραφή των γεγονότων που έζησε δίπλα στον πατέρα του επισημαίνοντας ότι το κεφάλι του Κώστα Προβιδάκη ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα (δείτε εδώ).

 Οι… νταήδες της Μεσαράς

Ως «νταήδες της Μεσαράς» χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους ο αδερφός του Κώστα Προβιδάκη στην κατάθεσή του ο οποίος απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους είπε «όπως λυπηθήκατε τον αδερφό μου, να σας λυπηθούν».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι νεαροί είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία ενώ επεσήμανε ότι σε γενική συνέλευση που έγινε μετά το τραγικό συμβάν στην περιοχή μαζεύτηκαν εκατοντάδες υπογραφές για να εκδιωχθούν οι τρεις από το χωριό.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι οι κάτοικοι του χωριού τους φοβούνται και κανένας δεν μιλάει.

«Κανείς να μην δει αυτό που είδα», είπε αυτόπτης μάρτυρας

Στη συνέχεια κατέθεσε στο δικαστήριο ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίου κρύφτηκε ο γιος του 51χρονου.

Ο ίδιος περιέγραψε αυτά που είδε εκείνη την μοιραία ημέρα λέγοντας ότι αρχικά άκουσε φωνές και βγήκε έξω από το σπίτι αντικρίζοντας τον 34χρονο και τον 27χρονο να σπάνε το αμάξι του Κώστα Προβιδάκη.

«Επέστρεψα στο σπίτι μου επειδή η σύζυγός μου αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την καρδιά της. Όταν βγήκα πάλι έξω είδα να χτυπάνε τον 51χρονο. Μπήκα σπίτι για να ντυθώ κι όταν ξαναβγήκα έξω είδα τον 34χρονο, τον 27χρονο αλλά και τον 25χρονο να μπαίνουν στο αυτοκίνητο και να φεύγουν», επεσήμανε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι τόνοι στην δίκη ανέβηκαν όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, Γιώργος Στειακάκης, ρώτησε τον αυτόπτη μάρτυρα αν εκείνος μετά το τέλος του συμβάντος πήρε τηλέφωνο στην οικογένεια του 27χρονου λέγοντας ότι το παιδί δεν φταίει. Ο αυτόπτης μάρτυρας αρνήθηκε και δημιουργήθηκε μικρή ένταση στο δικαστήριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση