HomeΚΡΗΤΗΛήψη μέτρων για τις δασικές πυρκαγιές

Λήψη μέτρων για τις δασικές πυρκαγιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το “Μνημόνιο Ενεργειών Πρόληψης – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών”, που έχει συνταχθεί από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων παρουσιάστηκε επικαιροποιημένο σήμερα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κατά τη διάρκεια  της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Χανίων με θέμα: “Λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών Δήμου Χανίων 2015”.

Στο Μνημόνιο ενσωματώνονται οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τους πολίτες αναφορικά με το τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε μία φωτιά και πώς πρέπει να ενεργήσουμε μόλις την αντιληφθούμε, καλώντας τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Π.Υ., 199. Επίσης περιλαμβάνει οδηγίες για τις πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσουμε αν το σπίτι μας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος και γενικότερα χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., Μανώλης Κεμεσίδης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι χάρη στη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων αντιμετωπίστηκαν άμεσα και επιτυχώς οι συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων της χειμερινής περιόδου, πρακτική που θα συνεχιστεί και κατά το καλοκαίρι. “Η πρόληψη είναι η καλύτερη τακτική”, πρόσθεσε ο κ. Κεμεσίδης, καλώντας τους δημότες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες μόλις αντιληφθούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της V Μεραρχίας Κρητών, του Λιμεναρχείου Χανίων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση