HomeΚΡΗΤΗΣυγκλόνισε η κατάθεση του γιου του Προβιδάκη

Συγκλόνισε η κατάθεση του γιου του Προβιδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε σήμερα η δίκη για το φονικό με τις.. μαγκούρες στο Αντισκάρι όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 51χρονος Κωνσταντίνος Προβιδάκης.

Η εκδίκαση της υπόθεση ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με την χήρα Προβιδάκη να ξεσπά σε κραυγές μόλις είδε τους κατηγορούμενους.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οι τρεις νεαροί άνδρες, τα δύο αδέλφια από το Αντισκάρι και ο φίλος τους από τη Γέργερη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με μαγκούρες τον 51χρονο ναυτικό Κώστα Προβιδάκη.

Η χήρα του άτυχου Προβιδάκη, στην αρχή κιόλας της διαδικασίας δεν άντεξε μόλις αντίκρισε τους τρεις κατηγορούμενους στο εδώλιο και ξέσπασε με λυγμούς και φωνές ζητώντας δικαίωση για τον αναίτιο θάνατο του συζύγου της (δείτε εδώ).

Μάλιστα, χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την αίθουσα προκειμένου η ίδια να ηρεμήσει αλλά και για να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία.

244176

Συγκλόνισε η κατάθεση του γιου

Συγκλόνισε όλο το δικαστήριο η κατάθεση του γιού του Προβιδάκη, Γιώργου, ο οποίος ήταν μαζί με τον πατέρα του στο αυτοκίνητο όταν έγινε το συμβάν.

Όπως ανέφερε δεν γνώριζαν τους δράστες ενώ το πρόσωπο του πατέρα του δεν διακρινόταν από τα χτυπήματα.

244171

«Εύχομαι αυτό που είδα να μην το δει ποτέ άλλος άνθρωπος. Χτύπησαν τον πατέρα μου ανελέητα και το πρόσωπό του δεν διακρινόταν. Το κεφάλι του ήταν κατεστραμμένο ενώ το ένα του μάτι είχε σχεδόν πεταχτεί έξω. Αν είχα μείνει στην συμπλοκή θα είχε το ίδιο τέλος με τον πατέρα μου», επεσήμανε ο Γιώργος Προβιδάκης ενώ παράλληλα εξιστόρησε τα όσα έγιναν: «Ήμασταν μέσα στο αμάξι όταν είδαμε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος με συνοδηγό τον 27χρονο. Ο δρόμος ήταν στενός, εκείνοι έμπαιναν στο Αντισκάρι ωστόσο δεν χωρούσαν και τα δύο αυτοκίνητα. Σταμάτησαν δίπλα μας και ο πατέρας μου άνοιξε το παράθυρο του συνοδηγού. Τους είπε να προχωρήσουν για να μπορούμε κι εμείς να περάσουμε. Ο 34χρονος χωρίς να μιλήσει κατέβηκε με την κατσούνα κι έσπασε το πίσω παράθυρο του συνοδηγού και στη συνέχεια το παρμπρίζ. Ο πατέρας μου κατέβηκε κάτω για να του πάρει την κατσούνα κι άρχισαν να παλεύουν. Ο 27χρονος εκείνη την ώρα μιλούσε στο κινητό του ενώ όταν το έκλεισε κατέβηκε από το αυτοκίνητο κι άρχισε κι εκείνος να χτυπάει τον πατέρα μου με τα χέρια του. Κατέβηκα κι εγώ από το αμάξι και πήγα προς τον 27χρονο ωστόσο εκείνη την ώρα άρχισε να έρχεται ένα τρίτο αυτοκίνητο που μέσα ήταν ο αδερφός του 34χρονου κρατώντας μία κατσούνα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μας πλησίασε. Τότε φοβήθηκα, φώναξα στον πατέρα μου να φύγουμε κι έφυγα με τον 27χρονο να με κυνηγάει.

244169

Μπήκα σ’ ένα σπίτι που είδα στα 50 περίπου μέτρα και κρύφτηκα εκεί ενώ άκουγα τον πατέρα μου να φωνάζει. Έμεινα εκεί ένα τέταρτο περίπου και δεν μπορούσα να βγω έξω γιατί φοβόμουν. Όταν βγήκα είδα τον πατέρα μου με πολτοποιημένο κεφάλι».

Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο δεύτερος γιος του 51χρονου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το κλίμα ήταν τεταμένο στο Αντισκάρι τόσο πριν όσο και μετά το τραγικό συμβάν.

Ο ίδιος τώρα έχει μετακομίσει και δεν μένει εκεί ενώ τόνισε ότι ο αδερφός του τον πήρε δύο φορές τηλέφωνο και του είπε αρχικά ότι κάποιοι χτυπούν το αυτοκίνητο και στη συνέχεια ότι «σκοτώνουν τον πατέρα».

Όταν ζήτησε από τον αδερφό του να του περιγράψει ποιοι ήταν οι δράστες εκείνος κατάλαβε αμέσως ποιοι είναι ενώ τόνισε ότι μετά το τραγικό συμβάν η οικογένεια των δραστών δεν του είπαν ούτε μία συγνώμη.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει τη συνεδρίαση.

244168 244167

Διαφήμιση
Διαφήμιση