HomeΚΡΗΤΗΞέσπασε η χήρα Προβιδάκη στα δικαστήρια για το φονικό στο Αντισκάρι

Ξέσπασε η χήρα Προβιδάκη στα δικαστήρια για το φονικό στο Αντισκάρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε τεταμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για το φονικό στο Αντισκάρι το Μάρτιο του 2014. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οι τρεις νεαροί άνδρες, τα δύο αδέλφια από το Αντισκάρι και ο φίλος τους από τη Γέργερη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με μαγκούρες τον 51χρονο ναυτικό Κώστα Προβιδάκη.

diki1

Η χήρα του άτυχου Προβιδάκη, στην αρχή κιόλας της διαδικασίας δεν άντεξε μόλις αντίκρισε τους τρεις κατηγορούμενους στο εδώλιο και ξέσπασε με λυγμούς και φωνές ζητώντας δικαίωση για τον αναίτιο θάνατο του συζύγού της. Μάλιστα, χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την αίθουσα προκειμένου η ίδια να ηρεμήσει αλλά και για να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 214 ο Προβιδάκης που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, περνώντας μέσα από το Αντισκάρι, συναντήθηκε σε μία στενωπό με το όχημα που οδηγούσε ο 34χρονος κατηγορούμενος και με συνεπιβάτη τον 27χρονο φίλο του από τη Γέργερη. Τα δύο οχήματα δεν χωρούσαν στον ίδιο δρόμο και ο Προβιδάκης τους ζήτησε προτεραιότητα, γεγονός που στάθηκε η αφορμή για την απίστευτη τραγωδία που ακολούθησε. Οι νεαροί θεώρησαν προφανώς ότι αίτημα του άτυχου 51χρονου … έθιγε την αξιοπρέπειά τους και μαινόμενοι, άρπαξαν μαγκούρες που είχαν στο αυτοκίνητο. Επιτέθηκαν στον Κώστα Προβιδάκη τον οποίο και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

diki3

Στα δικαστήρια Ηρακλείου έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή αντεκδικήσεων, ενώ το κλίμα που επικρατεί είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Πλήθος κόσμου, συγγενείς , φίλοι και συγχωριανοί έχουν κατακλείσει την αίθουσα της ακροαματικής διαδικασίας αλλά και τους χώρους μέσα και έξω από τα δικαστήρια.

 

 

diki2

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση