HomeΚΡΗΤΗΈκτακτη σύγκληση της ΠΕΔ Κρήτης ζητά η Άμεση Δημοκρατία για τα αποθέματα των ΟΤΑ

Έκτακτη σύγκληση της ΠΕΔ Κρήτης ζητά η Άμεση Δημοκρατία για τα αποθέματα των ΟΤΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της υποχρεωτικής μεταφοράς των αποθεματικών των ΟΤΑ στην ΤτΕ αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Ηρακλείου «Άμεση Δημοκρατία», με την οποία καλεί τη δημοτική αρχή Ηρακλείου να συγκαλέσει άμεσα την ΠΕΔ Κρήτης προκειμένου να ληφθεί μια ενιαία απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει ο δήμος Ηρακλείου στο νέο αυτό δεδομένο.

Στη σχετική ανακοίνωση της «Αμεσης Δημοκρατίας» υπογραμμίζεται:

«Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε σήμερα (ΦΕΚ 41/20-4-2015) καθίσταται «αναδρομικά» υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η εν λόγω ΠΝΠ είναι εντελώς αντίθετη με το  Σύνταγμα της Ελλάδας σύμφωνα με το οποίο  στο άρθρο 102 παρ. 2 εδ. α’ αναφέρεται ρητώς ότι “Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια” .Η  ενέργεια αυτή της κυβερνήσεως  θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του θεσμού που υπηρετούμε διότι αποτελεί ευθεία επίθεση στα συμφέροντα των πολιτών τόσο  της περιφέρειάς μας όσο και των Δήμων, αφού τους στερεί σημαντικά κονδύλια, προορισμένα για υλοποίηση προγραμματισμένων δράσεων και έργων. Είναι μια πράξη που οδηγεί σε εσωτερική παύση πληρωμών και συνεπώς σε επικείμενη χρεωκοπία.

Απέναντι σε αυτή την ωμή επίθεση της κυβέρνησης, η Δημοτική αρχή της πόλης μας καλείται να αντιδράσει αρνούμενη να υπακούσει στην καταστροφική για τον δήμο μας πράξη ώστε να μην καταστεί αυτή αυτομάτως συνένοχη για ό,τι από εδώ και πέρα συμβεί αναφορικά με τα ταμειακά μας διαθέσιμα. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν κάποιοι ότι έχουν εκλεγεί για να υπηρετούν τον συγκεκριμένο θεσμό και τους πολίτες το συμφέρον των οποίων υποχρεούνται να προασπίσουν.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ηρακλείου  να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει έκτακτο  Δ.Σ της ΠΕΔ Κρήτης με την συμμετοχή όλων των Δημάρχων και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων για τη λήψη μιας και ενιαίας απόφασης περί του τι μέλλει γενέσθαι. Πράξεις σαν την σημερινή δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητες. Ο πολιτικός αλλά και ο νομικός μας πολιτισμός δεν μας αφήνει ανυπεράσπιστους σε τέτοια βάναυση προσβολή των δικαιωμάτων μας και σε τέτοιες έκνομες ενέργειες. Μπορούμε και πρέπει να αμυνθούμε! Πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποδείξουμε ότι διαφυλάττουμε σαν αυτοδιοίκηση τη σοβαρότητα στη διοίκηση αντιστεκόμενοι σε φαινόμενα παράκρουσης όπως αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση