HomeΚΡΗΤΗΣτην Κρήτη ο πιο διάσημος… Ιησούς – Έρχεται για την «Θεϊκή Κρήτη»

Στην Κρήτη ο πιο διάσημος… Ιησούς – Έρχεται για την «Θεϊκή Κρήτη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πιο διάσημος Ιησούς όλου του κόσμου αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, που έγινε γνωστός από τον Ιησού από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι, αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο για να πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ «Θεϊκή Κρήτη» (Creta Divina) του Φώτη Κωνσταντινίδη.

Ο 71χρονος Ρόμπερτ Πάουελ υποδύεται έναν Άγγλο χήρο, συνταξιούχο καθηγητή ιστορίας κι ερασιτέχνη βοτανολόγο που αναζητά ένα βότανο το οποίο  φύεται αποκλειστικά και μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

Τα γυρίσματα αναμένεται ν’ αρχίσουν αύριο από το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ στη συνέχεια θα συνεχιστούν σε αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης (Κνωσό, Φαιστό, Δικατίον Άντρο κτλ).

https://www.youtube.com/watch?v=yvn6GL9fAF8

«Με το ντοκιμαντέρ αυτό στοχεύουμε να φέρουμε μέρος του τεράστιου πολιτισμικού πλούτου της Κρήτης και την ασύγκριτη ομορφιά της στο προσκήνιο της παγκόσμιας ενημέρωσης μ’ έναν έντεχνο και επισταμένο οπτικοακουστικό τρόπο προκειμένου να διεγείρει το ενδιαφέρον όχι μόνο απλών επισκεπτών, όπως επιχειρείται συνήθως με τουριστικά spots, αλλά και κόσμου κάποιου μορφωτικού επιπέδου. Ακόμα και της επιστημονικής κοινότητας, που αριθμεί περισσότερο απ’ ό,τι θέλουμε να πιστεύουμε.

Ετσι θα διευρυνθεί και θα διαδοθεί η γνώση για τον μοναδικό πολιτισμό της Κρήτης. Αυτό, εξ άλλου, αποτελεί επιβεβλημένη ευθύνη και υποχρέωσή μας.

»Οχι μόνο γιατί ο λαός μας χρειάζεται να γνωρίσει και να συνειδητοποιήσει την πολιτισμική αξία του τόπου του και έτσι να αποκτήσει αυτογνωσία και ηθική ανάταση, αλλά και γιατί οφείλουμε να παρέχουμε διεθνώς τις εκάστοτε ιστορικές και αρχαιολογικές πληροφορίες σχετικά με την Κρήτη, δεδομένου ότι αναγνωρίζεται ως το λίκνο του Ευρωπαϊκού και γενικότερα του Δυτικού πολιτισμού. Μία βαριά κληρονομιά, που προκαλεί άφατο θαυμασμό και δέος σ’ όποιον έχει την τύχη να τη γνωρίζει βαθύτερα.

»Η Κρήτη, με τον επίγειο, τον υπόγειο και τον υποθαλάσσιο πλούτο της, την ιστορία και τον πολιτισμό της, καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στον πλανήτη. Ακόμα περισσότερο η διεθνής προβολή της μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που η Ελλάδα καλείται να καταβάλει προκειμένου να εκτιναχθεί από τα τάρταρα της προσωρινής της ταπείνωσης στα αστρικά ύψη της αιώνιάς της λάμψης», δηλώνει ο ίδιος ο δημιουργός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, αναφερόμενος στο  «Creta Divina».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση