HomeΚΡΗΤΗΗ κακοκαιρία «ρήμαξε» τα αμπέλια

Η κακοκαιρία «ρήμαξε» τα αμπέλια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε το Ηράκλειο στις αρχές του Απριλίου στα αμπέλια με τους παραγωγούς να έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Βασίλη Έξαρχο ζητά την προώθηση των διαδικασιών για την αποζημίωση των αμπελουργών.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, το κύμα κακοκαιρίας στις αρχές Απρίλη, έπληξε πολλές περιοχές του Νομού Ηρακλείου και επέφερε  μεγάλες ζημιές στα αμπέλια.

Το χαλάζι και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, το μέγεθος των οποίων θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον προϊστάμενο ΕΛΓΑ Κρήτης που πραγματοποίησε αυτοψία σε καλλιέργειες, τα αμπέλια έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τη βροχή και τη χαλαζόπτωση, αλλά και την ανεμοθύελλα μεγάλης διάρκειας που καταγράφηκε, με αποτέλεσμα να έχουμε ξηράνσεις φύλλων και βλαστών.

Επειδή η άμεση στήριξη των αμπελουργών είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει

Σας ζητώ να μεριμνήσετε για την άμεση προώθηση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση