HomeΚΡΗΤΗΑπαράδεκτες εικόνες στην παραλία του Κομμού

Απαράδεκτες εικόνες στην παραλία του Κομμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαράδεκτες είναι οι εικόνες που αντικρίζουν οι πρώτοι τουρίστες στην παραλία του Κομμού. Ένα τοπίο βομβαρδισμένο με την παραλία να έχει κοπεί στα δύο και με τον δήμαρχο Φαιστού να κρούει παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την εισχώρηση της θάλασσας στον αρχαιολογικό χώρο.

Βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση του προβλήματος στην παραλία αποτελεί η εκπόνηση σχετικής μελέτης η οποία θα υποδεικνύει λύσεις τόσο για το επίμαχο ζήτημα όσο και για την προστασία του παραλιακού μετώπου.

Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Φαιστού, οι εικόνες αυτές προέκυψαν μετά από παρεμβάσεις αγνώστων που προχώρησαν σε εργασίες εκβραχισμού στην παραλία, τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για μια υπόθεση που διερευνά τα τελευταία χρόνια η Δικαιοσύνη.

Πέρα από την επιβολή προστίμου, θα πρέπει σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες που οδήγησαν στο τραγικό αυτό σημείο.

Εντωμεταξύ, ο δήμος Φαιστού δεν μπορεί να προχωρήσει στην οποιαδήποτε παρέμβαση στην αρχαιολογική ζώνη, ενώ αναμένει τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης για την προστασία του παραλιακού μετώπου.

Ο Κομμός ήταν κάποτε το αρχαίο λιμάνι της Φαιστού και σώζονται ακόμη ερείπια από τη πόλη, δίπλα στην παραλία.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Αρχαιολογική σχολή προκειμένου να προχωρήσουν σε διάφορες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο ώστε  να είναι επισκέψιμος από εκατοντάδες τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια παραλία όπου φωλιάζει η προστατευόμενη θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση