HomeΚΡΗΤΗΑπό τα γλέντια στο … νοσοκομείο – Αυξημένα τα περιστατικά μέθης στο Ηράκλειο το Πάσχα

Από τα γλέντια στο … νοσοκομείο – Αυξημένα τα περιστατικά μέθης στο Ηράκλειο το Πάσχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε για μία ακόμη χρονιά στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων της Κρήτης στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, αφού τα γλέντια και η παράδοση που επιβάλλει … φαγοπότια, οδήγησε πολλούς Κρητικούς στα Επείγοντα λόγω μέθης ή ακόμη και υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού.

Στα ΤΕΠ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, για παράδειγμα, σε κάθε εφημερία από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα, οι γιατροί φρόντιζαν 3-4 περιστατικά μέθης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το ίδιο νοσοκομείο, σε κάθε εφημερίδα εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 400 περιστατικά, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται κατά 10% σε κάθε εορταστική περίοδο.

Μάλιστα, τη Μεγάλη Παρασκευή, ασθενής που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με οξεία μέθη, τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο Παθολογικό του Βενιζελείου, καταστρέφοντας ηλεκτρονικό υπολογιστή, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην έχει πρόσβαση στις εξετάσεις και των υπολοίπων ασθενών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε ήταν το γεγονός, ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα, το ΕΚΑΒ εξυπηρέτησε 240 περιστατικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση