HomeΚΡΗΤΗΑύριο οι απολογίες των έξι διακινητών που έφεραν στη Γαύδο τους 150 μετανάστες

Αύριο οι απολογίες των έξι διακινητών που έφεραν στη Γαύδο τους 150 μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα βρίσκονται πλέον οι μετανάστες που το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης βρέθηκαν στη Γαύδο, πιστεύοντας ότι έχουν αποβιβαστεί σε ακτή της Ιταλίας. Οι 110 μετανάστες, ανάμεσά τους και 40 ανήλικα παιδιά, έως και 15 χρόνων, ταξίδεψαν χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής από τα Χανιά στον Πειραιά. Οι μεν ενήλικες, αφού ολοκληρώσουν τις διαδικασίες με τα έγγραφά τους αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ τα 40 ασυνόδευτα παιδιά, θα φιλοξενηθούν σε ειδικό κέντρο για ανήλικους μετανάστες μέχρις ότου εντοπιστούν συγγενείς τους για να μπορέσουν να βρεθούν με ασφάλεια κοντά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες που έφτασαν στη Γαύδο κατάγονται από τη Σομαλία, την Αίγυπτο, το Σουδάν, τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία (δείτε εδώ).

Αύριο οι απολογίες των διακινητών

Την ίδια ώρα στα κρατητήρια των Χανίων παραμένουν οι έξι διακινητές των ανθρώπινων ψυχών από την Αίγυπτο, που έφεραν τους μετανάστες στη Γαύδο. Αύριο, πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν ενώ ο εισαγγελέας Χανίων έχει ασκήσει σε βάρος τους ποινικές διώξεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν. Οι έξι προκειται να οδηγηθούν στις 11 αύριο το πρωί στον ανακριτή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση