HomeΚΡΗΤΗ«Ανοιξαν» τα λιμάνια – Έφυγαν τα πλοία

«Ανοιξαν» τα λιμάνια – Έφυγαν τα πλοία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας που έχουν κανονίσει να περάσουν το Πάσχα στην επαρχία έχουν ήδη φύγει, καθώς η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο πλέον έχει ομαλοποιηθεί.

Έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία είχαν περάσει 23.164 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 1,21% σε σχέση με πέρυσι οπότε τη Μεγάλη Παρασκευή έως την ίδια ώρα είχαν περάσει 22.883.

Μειωμένος κατά 4% περίπου ήταν και ο αριθμός των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι είχαν περάσει 30.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τις ίδιες ώρες είχαν περάσει 33.000.

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, ειδικά μετά το μεσημέρι, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ αντίστοιχη ήταν και η κίνηση στις εθνικές οδούς.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των οδηγών λόγω της πυκνής κίνησης στην Εθνική Οδό Κορίνθου–Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα.

Από τα στοιχεία της Τροχαίας φέτος τη Μ. Πέμπτη πέρασαν από την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου 77.640 οχήματα, ενώ πέρυσι την ίδια ημέρα είχαν περάσει 76.391 οχήματα.

Από την Αθηνών – Λαμίας φέτος τη Μ. Πέμπτη πέρασαν 52.872 οχήματα, ενώ πέρυσι πέρασαν 53.547 οχήματα.

Με άσχημες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε, παράλληλα, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και στη Φθιώτιδα, όπου η έντονη βροχόπτωση αλλά και η χιονόπτωση σε ορισμένα σημεία δυσκόλευσαν τους ταξιδιώτες. Η τροχαία επισημαίνει στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς το χιόνι που έπεσε τη Μεγάλη Τετάρτη δημιούργησε μικροπροβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Από τα διόδια της Αγίας Τριάδας το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης διέρχονταν 60 ΙΧ το τρίλεπτο ενώ η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής λόγω του χιονιού.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, Διακοπτού – Καλαβρύτων, μέσω της ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Λουσών και Ακράτας – Ζαρούχλας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους, που οδηγούν προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Άρθηκε το απαγορευτικό – Έφυγαν τα πλοία για το Αιγαίο

Αρση του απαγορευτικού που ίσχυε από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου τα πλοία έφυγαν για το κεντρικό Αιγαίο και την Κρήτη μετά τις 6 το απόγευμα, αναλόγως με τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις.

Συεκγκριμένα από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά αναχώρησαν μετά τις 9 το βράδυ.

Επίσης το Blue star 2 για Ρόδο, Κω, Θήρα στις 10:30 το βράδυ, ενώ το «Blue Star Patmos» για Μυτιλήνη Χίο και Blue Star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 10 το βράδυ.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία αναχώρησαν μετά τις 6:30 το απόγευμα.

Από το Λαύριο το απαγορευτικό ήταν σε ισχύ έως τις 6 το απόγευμα.

Πάντως τη Μεγάλη Τετάρτη, 08/04/2015, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου 17.828 επιβάτες με 17 δρομολόγια πλοίων, έναντι 16.892 πέρυσι Μεγάλη Τετάρτη, 16/04/2014. Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη, 08/04/2015, 9 δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.396 επιβάτες έναντι 4.330 πέρυσι, 16/04/2014. Αντιστοίχως από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1045 επιβάτες.

Σημειώνεται πως το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση