HomeΚΡΗΤΗΘαλασσοδέρνεται ο… Κούλες: Τα κύματα τον «σκεπάζουν» – Δεν πτοούνται οι Ηρακλειώτες από την κακοκαιρία

Θαλασσοδέρνεται ο… Κούλες: Τα κύματα τον «σκεπάζουν» – Δεν πτοούνται οι Ηρακλειώτες από την κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παλεύει με τα… κύματα ο Κούλες, το ιστορικό φρούριο του Ηρακλείου, που υποδέχεται πρώτος κάθε φορά τους επισκέπτες της πόλης που έρχονται διά θαλάσσης.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο λιμάνι του Ηρακλείου – περίπου στα 10 μποφόρ – έχουν «μανίσει» την θάλασσα που σηκώνει τα πελώρια κύματά της και καταπίνει ότι βρίσκει μπροστά της.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν με δυσκολία φαίνεται ο λιμενοβραχίονας του Κούλε – η γνωστή σε όλους λεωφόρος by pass – ενώ το ιστορικό φρούριο… θαλασσοδέρνεται.

Δεν πτοούνται οι Ηρακλειώτες

«Αυτή είναι η ομορφιά της Κρήτης. Σήμερα έχει κακοκαιρία, ο αέρας «σηκώνει» την θάλασσα αλλά μετά θα έχει λιακάδα».

Αυτό αναφέρουν οι Ηρακλειώτες που σήμερα παρά το κρύο και τον άνεμο κατέβηκαν στο λιμάνι της πόλης για να θαυμάσουν την φύση σε όλο της το Μεγαλείο.

Κάποιοι πιο τολμηροί πήγαν κοντά στον Κούλε με σκοπό να περπατήσουν στην λεωφόρο by pass αλλά τα δυνατά κύματα δεν τους άφησαν κι έτσι κάθισαν και ατένιζαν την ομορφιά του τοπίου.

Κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία και κάθισαν στα παραδοσιακά κουτούκια της πόλης και γεύτηκαν τα νηστήσιμα εδέσματα.

«Μπορεί να έχει κακοκαιρία αλλά εμείς στην Κρήτη πάντα βρίσκουμε καλή παρέα και με καλή καρδιά στήνουμε… τσιμπούσι απολαμβάνοντας την άγρια θάλασσα», επεσήμανε ένας κάτοικος της πόλης.

Μέχρι τις 9 το απαγορευτικό

Σε ισχύ είναι από χθες το απόγευμα το απαγορευτικό με αποτέλεσμα να μην «μπαίνει» και να μην «βγαίνει» τίποτα από το λιμάνι του Ηρακλείου (δείτε εδώ).

Το απαγορευτικό θα ισχύει έως και τις 9 το βράδυ. Τότε πιθανότατα να αρθεί και να πραγματοποιηθούν κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες των σκαφών και βαρκών στο ενετικό λιμάνι εκφράζουν φόβους μήπως ο αέρας τους κάνει ζημιά.

«Φοβόμαστε τις βάρκες μας με αυτήν την κακοκαιρία μήπως σπάσουν. Ελπίζουμε όμως να πάνε όλα καλα», αναφέρει ένας ιδιοκτήτης βάρκας στο cretapost.

KYMATA KOYLES (7) KYMATA KOYLES (6) KYMATA KOYLES (5) KYMATA KOYLES (4) KYMATA KOYLES (3) KYMATA KOYLES (2) KYMATA KOYLES (1)

Διαφήμιση
Διαφήμιση