HomeΚΡΗΤΗΣυγκινητική είναι η περίθαλψη των μεταναστών της Γαύδου-Έσωσαν τη ζωή 13χρονου

Συγκινητική είναι η περίθαλψη των μεταναστών της Γαύδου-Έσωσαν τη ζωή 13χρονου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκινητική  είναι η φροντίδα των κατοίκων της Γαύδου απέναντι στους 180 περίπου μετανάστες που βρέθηκαν χθες στο νησί (δείτε εδώ).

Μέσα σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες, με βροχή, κρύο και θυελλώδεις ανέμους ο δήμος και οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού άνοιξαν τα οικήματα και τα σπίτια τους για να στεγάσουν και να περιθάλψουν τους μετανάστες αλλά και να τους πρόσφεραν φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.

METANASTES4

Τα 180 περίπου άτομα πέρασαν το βράδυ τους στο δημοτικό σχολείο, στο δημαρχείο αλλά και σε μια ταβέρνα στο Καστρί.

Όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και δημοσιογράφος του gavdos fm Βασίλης Τζουνάρας: «Ματώνει η ψυχή μου βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά ζούμε δραματικές καταστάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται ένα ελικόπτερο Σινούκ προκειμένου να μεταφέρει προμήθειες στη Γαύδο.

Εν τω μεταξύ στο νησί παραμένει το πλωτό του λιμενικού με τους 10 αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να καταγράψουν τους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να οργανωθεί η μεταφορά των μεταναστών σε Σφακιά-Σούδα-Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο με παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου.

Έσωσαν τη ζωή 13χρονου

Σε πολύ κακή κατάσταση ήταν και ένας μετανάστης με τους γιατρούς, όπως σας είχε ενημερώσει το cretapost να ζητάνε τη διακομιδή του (δείτε εδώ).

Ο λόγος για έναν 13χρονο που όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης οι γιατροί τον ανέταξαν με μαλάξεις μετά από ανακοπή.

Πρόκειται για τους γιατρούς Κουκουλη Δημητρα και Λιωρη Σωτηρία μαζί με τη νοσηλεύτρια Καρτσωνάκη Αργυρώ οι οποίες φρόντισαν και περιέθαλψαν γενικότερα τους μετανάστες και οι οποίοι έδωσαν εντολή να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Χανίων 3 άτομα μαζί με τον 13χρονο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση