HomeΚΡΗΤΗΣυναγερμός στη Γαύδο – Μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος, προσπαθούν να αποβιβαστούν στο νησί από τις Άσπες

Συναγερμός στη Γαύδο – Μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος, προσπαθούν να αποβιβαστούν στο νησί από τις Άσπες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη κινητοποίηση από το πρωί του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά, όταν αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι σκάφος κινδύνευε νότια της Γαύδου. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του πλοίου, λόγω των συγκεχυμένων πληροφοριών που είχαν φθάσει στις αρχές, στη συνέχεια όμως, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretapost, το σκάφος φαίνεται πως αποβίβασε μετανάστες στη Γαύδο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, οι περίπου 200 – σύμφωνα με πληροφορίες – επιβαίνοντες στο σκάφος βρέθηκαν στις ακτές του νησιού, προσπαθώντας να αποβιβαστούν παραμένουν αδιευκρίνιστες. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι στο νησί κατόρθωσαν να φτάσουν 5 άτομα που προσέγγισαν τη στεριά από τη θέση Κόρφος, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων προσπαθεί αυτή τη στιγμή να φτάσει στο νησί από την ακτή Άσπες.

Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ολόκληρο το νησί βρίσκεται σε μεγάλη κινητοποίηση. Στο σημείο σπεύδει  και η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου. Οι πληροφορίες πάντως, μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες, ενώ οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού κλήθηκαν να προετοιμάσουν το Δημοτικό Σχολείο του νησιού προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει, για τις πρώτες τουλάχιστον ώρες, όσα άτομα έφτασαν στο νησί.

Οι έρευνες των αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ μυστήριο καλύπτει τις κινήσεις του πλοίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας που μιλούσε σπαστά αγγλικά, κάλεσε στον τριψήφιο ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112 και δήλωσε ότι ένα σκάφος που πλέει νότια της Γαύδου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αμέσως πλωτό του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας απέπλευσε για τον εντοπισμό του σκάφους, ενώ προσέτρεξαν και παραπλέοντα σκάφη. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή και αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση