HomeΚΡΗΤΗΣκηνικό … βαρυχειμωνιάς στην Κρήτη – Χιόνισε στο Οροπέδιο Λασιθίου!

Σκηνικό … βαρυχειμωνιάς στην Κρήτη – Χιόνισε στο Οροπέδιο Λασιθίου!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Απρίλιος συνήθως στην Κρήτη, δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις τέτοιου είδους. Ωστόσο διάγουμε τριήμερο … βαρυχειμωνιάς, το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα αρχίσει να εξασθενεί από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ προβλέπουν ότι το σούβλισμα του παραδοσιακού οβελία το Πάσχα, θα γίνει στην ύπαιθρο με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Το τριήμερο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, όπως και την Κρήτη, ξεκίνησε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και … χιονοπτώσεις. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία με το χιονισμένο όχημα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό «Οροπέδιο Λασιθίου» στο facebook.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το κύμα κακοκαιρίας με κυριότερα χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες δεν φαίνεται να επηρεάζει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Είναι γεγονός, ότι σήμερα το πρωί, τα πλοία κατέπλευσαν κανονικά στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η πρόγνωση για σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στην Κρήτη, επικρατούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία φθάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν και τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ σταδιακά βελτίωση των φαινομένων θα υπάρξει από τα δυτικά προς τα ανατολικά της Κρήτης, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, όπου ο καιρός θα είναι γενικότερα άστατος, με βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και θα επιτρέψει τον εορτασμό στην ύπαιθρο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση