HomeΚΡΗΤΗΣτα γρανάζια της γραφειοκρατίας οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόγνωση βρίσκονται επαγγελματίες και κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις έντονες βροχοπτώσεις του Γενάρη όταν ο Δρακουλιάρης ποταμός υπερχείλισε.

Όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες έχουν περάσει τρεις μήνες και ακόμα δεν έχουν λάβει αποζημίωση ενώ αδυνατούν να ξαναστήσουν την επιχείρησή τους καθώς απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικιάς-Μαλάδες Μανόλης Κουμαντάκης «Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση καθώς αυτή τη στιγμή, σ’ αυτή τη μεγάλη κρίση κυριολεκτικά για να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλα χρέη».

Την ίδια ώρα ο αντιπεριφερειαρχής Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκης τονίζει ότι είναι θέμα χρόνου να ετοιμαστεί η απόφαση και να υπογραφεί από τον υπουργό για να κηρυχθεί το Ηράκλειο ως πλυμμηρόπληκτη περιοχή ενώ όσον αφορά το θέμα των αποζημιώσεων δηλώνει ότι «είμαστε εδώ για να τις διεκδικήσουμε μαζί με τους πολίτες, τους βουλευτές της Κρήτης. Τα σπίτια πήραν μια πρώτη δόση 580 ευρώ αλλά αυτό δεν είναι αρκετό γιατί υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ζημιές. Στις επιχειρήσεις ».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση