HomeΚΡΗΤΗΜετά τη θεραπεία η απελευθέρωση: Ελεύθερες πέταξαν στο Φουρνί δύο γερακίνες

Μετά τη θεραπεία η απελευθέρωση: Ελεύθερες πέταξαν στο Φουρνί δύο γερακίνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Φουρνί των Αρχανών έλαβε χώρα το τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας και της απελευθέρωσης δύο γερακίνων από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Η απελευθέρωση των αποθεραπευμένων γερακίνων (Buteo buteo) έγινε την περασμένη Πέμπτη 2 Απριλίου, από το ΕΚΠΑΖ και το Γιάννη Πουλόπουλο, ιδρυτικό μέλος και διαχειριστή του Κέντρου στο Φουρνί.

gerakines

Η ομάδα του ΕΚΠΑΖ έφτασε στην Κρήτη από την Αίγινα όπου είναι η βάση της με χορηγία των MINOAN LINES, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑΖ, πρακτική που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια για τη μεταφορά ζώων από και προς την Αίγινα. Πολύ σύντομα το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων πρόκειται να απελευθερώσει στην Κρήτη και γύπες.

Όπως επισημαίνουν οι συντελεστές της ομάδας του ΕΚΠΑΖ, αν κανείς βρει κάποιο πουλί ή άλλο άγριο ζώο, ανεξαρτήτως σπανιότητας,  που χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να απευθυνθεί άμεσα στο ΕΚΠΑΖ και στους εθελοντές του που υπάρχουν και στην Κρήτη επικοινωνώντας στα τηλέφωνα (6944460869 και 6949141126  Γιάννα Κελεσή) ή με την Αίγινα (6979914851), ή στο λογαριασμό του κέντρου στο facebook

https://www.facebook.com/ekpaz.gr.

gerakines7

Διαφήμιση
Διαφήμιση