HomeΚΡΗΤΗΗρακλειώτες φιλόζωοι γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων

Ηρακλειώτες φιλόζωοι γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τα αδέσποτα είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα παγκοσμίως, με ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις να πραγματοποιούν σε όλο τον κόσμο διάφορες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Και στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλατεία του Αγίου Τίτου, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Εξακόσια εκατομμύρια αδέσποτα υπολογίζεται ότι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ζουν σε σκληρές συνθήκες στους δρόμους, υποσιτίζονται, υποφέρουν από το κρύο ή την αφόρητη ζέστη, αρρωσταίνουν, ενώ άλλα πέφτουν θύματα τροχαίου ή κακοποιούνται και πεθαίνουν αβοήθητα.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων, πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο πρόβλημα της εγκατάλειψης των ζώων, το οποίο είναι έντονο και στην Κρήτη.

Στην πλατεία του Αγίου Τίτου, στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος, ειδικοί αναφέρθηκαν στο όλο ζήτημα ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναυλίες και χορευτικές επιδείξεις από μικρούς μαθητές.

Το Ηράκλειο έδειξε το καλό του πρόσωπο, εκείνο της φιλοζωίας, της συνύπαρξης αλλά και της αλληλεγγύης προς τα σκυλιά.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην Παιδεία, την υιοθεσία και στις αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση