HomeΚΡΗΤΗ“Δεν φταίω για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη” – Τι δηλώνει ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

“Δεν φταίω για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη” – Τι δηλώνει ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Δεν έχω ενημερωθεί για τη δίωξη, δεν έχω κληθεί για κατάθεση, δεν φταίω για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη”.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων μετά την άσκηση διώξεων από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, σε βάρος του ίδιου και μίας ακόμη καθηγήτριας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Την ίδια ώρα, ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ”, Κώστας Μαλλίδης, με βάση το πόρισμα του οποίου ασκήθηκαν οι διώξεις, τονίζει ότι δεν γνώριζαν για τις εφιαλτικές στιγμές που ζούσε ο 20χρονος μέσα στη Σχολή από τους συμφοιτητές και πως αν είχαν ενημερωθεί, τότε η κατάσταση ίσως ήταν διαφορετική.

Από την πλευρά του, ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εμφανίζεται δικαιωμένος με την άσκηση των διώξεων, ωστόσο, τονίζει ότι η ουσία δεν αλλάζει και η ουσία είναι ότι ο Βαγγέλης είναι νεκρός.

Σε ποιους ασκήθηκαν οι διώξεις

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της υπεύθυνης της εστίας (καθηγήτρια ζωοτέχνης), αλλά και κατά αγνώστων.

Οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έπεσε θύμα εκφοβισμού από συμφοιτητές του.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις, ανάμεσα στους οποίους και η μητέρα του αδικοχαμένου 20χρονου.

“Έκανα ό,τι μπορούσα για την υπόθεση του Βαγγέλη”

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsit, ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής, Κώστας Μάντζαρης, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ότι υπήρχαν υπόνοιες ότι ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα εκφοβισμού και η οικογένειά του είχε ενημερωθεί σχετικά. Και καταλήγει “δεν φταίω για τον άδικο χαμό του. Δεν έχω ενημερωθεί για την δίωξη επίσημα. Το άκουσα από τα ΜΜΕ. Ότι μου ασκήθηκαν διώξεις και αμέσως έκανα όλες τις νόμιμες πράξεις προκειμένου να λάβω ενημέρωση μέσω του δικηγόρου μου. Δεν έχω ούτε το πόρισμα της ΕΛΓΟ στα χέρια μου, το οποίο περιλαμβάνει καταγγελίες για την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δεν έχω παραλάβει ούτε έγγραφα, ούτε έχω κληθεί από την αστυνομία ή τον Εισαγγελέα για ανάκριση, πέραν της πρώτης ανάκρισης που είχε δώσει”.

“Δεν ξέρω για ποιο λόγο μου ασκούνται διώξεις για την υπόθεση. Εγώ ήμουν διευθυντής της σχολής, δεν σημαίνει πως φταίω κιόλας για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η οικογένεια τουλάχιστον δεν έχει καταθέσει μήνυση εις βάρος μου. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω από τη στιγμή που στον οποιονδήποτε μπορεί να ασκηθεί δίωξη για οποιονδήποτε λόγο. Δεν ξέρω καν γιατί με κατηγορούν”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο 40χρονος πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων.

Και καταλήγει: “Για την υπόθεση του Βαγγέλη έκανα ό,τι μπορούσα και εξακολουθώ να το υποστηρίζω ακόμη και σήμερα που δεν είμαι διευθυντής της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων. Όπως έχω πει και κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαμε υπόνοιες για την περίπτωση του Βαγγέλη και η οικογένειά του είχε ενημερωθεί από έναν συνάδελφό μου”.

“Αν είχαμε ενημερωθεί ίσως να ήταν διαφορετική η κατάσταση”

Από την πλευρά του, ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ”, Κώστας Μαλλίδης, με βάση το πόρισμα του οποίου ασκήθηκαν οι διώξεις, αφήνει σαφείς αιχμές κατά της διοίκησης της Σχολής.

Ο κ. Μαλλίδης, που παραιτήθηκε αυτή τη βδομάδα μετά από εντολή του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, ανέφερε στο newsit πως “η τριμελής επιτροπή του Οργανισμού μας πραγματοποίησε έρευνα και καταλήξαμε σε αυτό το πόρισμα, στο οποίο περιέχονται καταγγελίες. Εμείς σαν κεντρική διοίκηση δεν είχαμε ενημερωθεί ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτά που ξέρουμε μόνο είναι όσα προέκυψαν από την διοικητική εξέταση. Δεν γνωρίζαμε ότι το παιδί είναι θύμα bullying. Αν είχαμε ενημερωθεί ίσως να ήταν διαφορετική η κατάσταση”.

Θείος Βαγγέλη: Η ουσία δεν αλλάζει και η ουσία είναι ότι ο Βαγγέλης είναι νεκρός

Τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, παρακολουθεί στενά η οικογένεια του 20χρονου, που ανεβαίνει τον δικό της Γογλοθά.

Σε δηλώσεις του στο newsit, ο θείος του 20χρονου, Θεόδωρος Βιδιαδάκης, που είχε αναλάβει και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης του Βαγγέλη όταν εντοπίστηκε νεκρός κοντά στη Γαλακτομική Σχολή εμφανίζεται δικαιωμένος για την άσκηση των διώξεων, επισημαίνει ωστόσο ότι η ουσία δεν αλλάζει για την οικογένεια.

“Είναι απολύτως λογικό να ασκηθούν διώξεις στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας αλλά και κατ΄ αγνώστων. Είναι διοικητική η διαδικασία. Για να τους ασκηθούν διώξεις κάτι δεν έχουν κάνει καλά και είναι μία λογική εξέλιξη”, δήλωσε στο newsit.gr ο θείος του Βαγγέλη, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ασκήθηκαν διώξεις.

Και πρόσθεσε: “Είναι λογικό να περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη. Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει και η ουσία είναι πως ο Βαγγέλης είναι νεκρός”.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστή οφείλεται σε αυτοχειρία.

Οπως δήλωσε στο Newsit o καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «τα εργαστηριακά αποτελέσματα που πήραμε στα χέρια μας δείχνουν αυτό που από την αρχή είχαμε πει, πως ο θάνατος του άτυχου Βαγγέλη Γιακούμακη, είναι αυτοχειρία.

Το τραύμα στον καρπό του ειναι προθανάτιο και άρα αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Το παιδί πέθανε από αιμορραγικό σοκ.

Επίσης όλα τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν στο σημείο και πάνω στα ρούχα του Γιακουμάκη, σύμφωνα τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις ανήκουν σε εκείνον».

Ολα τα στοιχεία του πορίσματος θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ώρες ή το αργότερο αύριο.

newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση