HomeΚΡΗΤΗΣτον αερολιμενάρχη στελέχη της ΝΟΔΕ για τη λειτουργία του αεροδρομίου

Στον αερολιμενάρχη στελέχη της ΝΟΔΕ για τη λειτουργία του αεροδρομίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργο Πλιάκα, είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου αποτελούμενη από τους Κων/νο Ζεκεντέ Περιφερειάρχη Κρήτης της ΝΔ, Νίκο Αντωνακάκη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ και Υπ. Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Γιάννη Βαρδαβά Υπ.Τομεάρχη Οικονομικού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και Γιώργο Βουρεξάκη μέλος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και αφορούσε κατά κύριο λόγο την λειτουργία των υποδομών, την ασφάλεια και την σωστή διαχείριση της τουριστικής κίνησης του 2ου σε κίνηση στην Ελλάδα, αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης», ενόψει της φετινής  θερινής περιόδου κατά την οποία αναμένεται το αεροδρόμιο να  εξυπηρετήσει περισσότερους από 6,2 εκατ. επιβάτες.

Ο κ. Πλιάκας εξήγησε στην αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ όλο το φάσμα των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την προετοιμασία του αεροδρομίου λόγω της συνεχόμενα αυξημένης φετινής  τουριστικής κίνησης, αναφέροντας πιθανές λύσεις.

Τα στελέχη της ΝΔ, από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στους Βουλευτές και στα Κεντρικά όργανα του Κόμματος, την πλήρη εικόνα που αποκόμισαν από την επίσκεψη τους στον αερολιμενάρχη προκειμένου εκείνοι με την σειρά τους να παρέμβουν στην Βουλή, ζητώντας άμεση οικονομική επιχορήγηση έτσι ώστε τα όποια θέματα να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Στην συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την οικονομική ενίσχυση για την σωστή λειτουργία του αεροδρομίου, θέματα που αφορούν την ασφάλεια αλλά και την ενίσχυση δομών υγείας όπως απαιτείτε να διαθέτει ένας από τους μεγαλύτερους σε τουριστική κίνηση αερολιμένας της Ελλάδας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΝΟΔΕ, κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ζητήθηκε η ενίσχυση του αριθμού των αστυνομικών υπαλλήλων θέμα για το οποίο ο κ. Καραμαλάκης επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ζητώντας  την διάθεση  60 αστυνομικών πλέον των 30 που υπηρετούν σήμερα στο «Ν.Καζαντζάκης» και οι οποίοι θα διατίθενται σταδιακά και σύμφωνα με την αύξηση της τουριστικής περιόδου.

Για το θέμα της ενίσχυσης του ιατρείου που στεγάζεται μέσα στο χώρο του ΚΑΗΚ, με έναν ακόμη γιατρό και έναν νοσηλευτή  όπως επίσης και η μόνιμη  παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ μέσα στους χώρους του αεροδρομίου, υπήρξε επικοινωνία με  τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου, κ.  Νίκο  Χαριτάκη από τον οποίο υπήρξε η διαβεβαίωση, ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο οποίο υπάγεται το ιατρείο στο ΚΑΗΚ και αφού συμφωνήσει η ΔΥΠΕ Κρήτης, θα διαθέσει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  δεδομένο ότι με την αυξημένη  τουριστική κίνηση αυξάνονται και τα ιατρικά περιστατικά που χρήζουν βοήθεια και ο μοναδικός γατρός  της υπηρεσίας  δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  μόνος του, στην κάλυψη των αναγκών με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Τέλος η ΝΟΔΕ Ηρακλείου δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί  ώστε να μην ακυρωθεί ο σχεδιασμός που είχε προγραμματιστεί για την αναβάθμιση της λειτουργίας του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης από την προηγούμενη Κυβέρνηση καθώς επίσης και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του νέου  Διεθνές Αερολιμένα στο Καστέλι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση