HomeΚΡΗΤΗΣτην Περιφέρεια για το ιστορικό Γυμνάσιο Πόμπιας, φορείς της περιοχής

Στην Περιφέρεια για το ιστορικό Γυμνάσιο Πόμπιας, φορείς της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη για τη χρηματοδότηση της κτιριακής αναβάθμισης του ιστορικού Γυμνασίου της Πόμπιας ζήτησαν από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τα μέλη της επιτροπής αποτελούμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο Γ.Ματαλλιωτάκη, το δήμαρχο Φαιστού Γ.Αρμουτάκη, την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου Πόμπιας Δαμουλή Τσιριντάνη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πόμπιας Γ.Φουστανάκη, τη γυμνασιάρχη και λυκειάρχη Πόμπιας Δ.Καλλιπέτη και Ε.Σκουλά και τον πρόεδρο σχολικής επιτροπής δήμου Φαιστού Ι.Ξηρουδάκη, σε συνάντηση στο γραφείο του περιφερειάρχη Κρήτης.

Τα μέλη της επιτροπής τόνισαν την αναγκαιότητα να χρηματοδοτηθεί πλήρως από την περιφέρεια Κρήτης η αναβάθμιση του κτιρίου του ιστορικού σχολείου (γυμνάσιο και λύκειο) της Πόμπιας, το οποίο στεγάζει καθημερινά 250 μαθητές.

Η ανταπόκριση από τον περιφερειάρχη Κρήτης ήταν άμεση και πρότεινε να χρηματοδοτήσει την επισκευή κάποιων αιθουσών, καθώς και να αναλάβει ολοκληρωτικά τη σύνταξη της μελέτης ένταξης του σχολείου στο ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του. Οι παρευρισκόμενοι βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον περιφερειάρχη Κρήτης και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του δήμου Φαιστού, όπως η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του δήμου ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ευρύτερα πολιτιστικά θέματα, η ενίσχυση από την περιφέρεια του δημοφιλούς »Matala Festival», τη βελτίωση του οδικού δικτύου περιοχών του δήμου κ.α.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ματαλλιωτάκης απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη αφού τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του για το ιστορικό γυμνάσιο της Πόμπιας δήλωσε. «Βασική μας προτεραιότητα είναι η ποιοτική ανταπόκριση μας στις υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στην κοινωνία. Παράλληλα να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες και στις ανάγκες του πληθυσμού για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στη Μεσαρά και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές που θα αποτελέσουν τον καθρέφτη της ανάπτυξης που επιδιώκουμε για τη Νότια Κρήτη».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση