HomeΚΡΗΤΗΟ Αλέξανδρος Μυράτ κάνει συναυλίες σε όλη την Κρήτη

Ο Αλέξανδρος Μυράτ κάνει συναυλίες σε όλη την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναυλίες σε όλη την Κρήτη πραγματοποιεί ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ με το μουσικό σχήμα «Σύνολο 15+ ορχήστρα Κρήτης».

Οι συναυλίες διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης με την στήριξη

Συναυλίες στην Κρήτη από την Περιφέρεια με την  διεύθυνση  ορχήστρας

της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, των Δήμου Αγίου Νικολάου, Ηρακλείου και Χανίων.

Οι συναυλίες θα δοθούν στις:

-Κυριακή 5 Απριλίου 2015 Κυριακή των Βαΐων στο κινηματόθεατρο «Ρέξ» στον Άγιο Νικόλαο

-Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 Μεγάλη Δευτέρα στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο

-Μ. Τρίτη 7 Απριλίου 2015 Μεγάλη Τρίτη στην αίθουσα «Παντελή Πρεβελάκη» στο Ρέθυμνο

-Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 Μεγάλη Τετάρτη στον Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στα Χανιά.

Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου οι συντελεστές των 4 συναυλιών αναφέρθηκαν σε αυτές, με την παρουσία του Διευθυντή Ορχήστρα Αλέξανδρου Μυράτ, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, της υψιφώνου Κατερίνας Δοξαστάκη, του Διευθυντή της χορωδίας “Cantilena” Χανίων Γιώργου Καλούτση, και του καλλιτεχνικού διευθυντή «Σύνολο 15+Ορχήστρα Κρήτης» Νίκου Περράκη. Στις συναυλίες συμμετέχει η μέτζο σοπράνο Severine Maquaire.

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης σε δηλώσεις του απηύθυνε στους πολίτες της Κρήτης να αγκαλιάσουν με την συμμετοχή τους στις μοναδικές κλασσικές συναυλίες επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει την χαρά να υποδέχεται και να παρουσιάζει το μουσικό σύνολο 15+ Ορχήστρα Κρήτης υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης Αλέξανδρου Μυράτ. Θα παρουσιαστούν 4 συναυλίες στην Κρήτη όπου την Κυριακή των Βαΐων,  και την περίοδο της Μ. Εβδομάδας οι πολίτες της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις μοναδικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο. Το μεγαλύτερο μέρος των συντελεστών πρέπει να τονιστεί είναι καλλιτέχνες προερχόμενοι από την Κρήτη και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ το Καλοκαίρι ευελπιστούμε να υπάρχει συνέχεια στη συνεργασία με την Ορχήστρα Κρήτης και τον κ. Μυράτ».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Μυράτ διευθυντής ορχήστρας ανέφερε: «Είναι τιμή μου που βρίσκομε στην Κρήτη για τις συγκεκριμένες συναυλίες. Για πρώτη φορά άνθρωποι που έρχονται από ορίζοντες διαφορετικούς θα καθίσουν μαζί και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτό που εξυπακούεται, όταν χρειάζεται να γίνει μουσική, να γίνουμε ένα. Αν δεν υπάρξει το ένα δεν υπάρχει μουσική. Αυτή είναι η ευθύνη η μια, να ενώσω ανθρώπους που έρχονται από διαφορετικές εμπειρίες, ώστε να πούμε κάποια στιγμή ότι η Κρήτη έχει Ορχήστρα. Μια ορχήστρα είναι «εργαλείο» πολιτισμού, είναι σαφές και αυτονόητο, αλλά μπορεί να είναι και εργαλείο ανάπτυξης όχι μόνο πολιτισμική αλλά και οικονομική. Είναι σημαντικό ότι η Κρήτη σαν μεγάλη δύναμη που είναι να έχει ένα τέτοιο «εργαλείο» στην «πανοπλία» της. Οι συναυλίες και με την στήριξη της Εκκλησίας Κρήτης θα είναι θρησκευτικού χαρακτήρα».

Η υψίφωνος Κατερίνα Δοξαστάκη μιλώντας για τις συναυλίες εξέφρασε την χαρά της για την συμμετοχή της στις συναυλίες και «θα χαρώ παρά πολύ να συμπράξω με τον κ. Μυράτ, την χορωδία του δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, και της «Cantilena» Χανίων υπό την διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση».

Ο διευθυντής χορωδίας “Cantilena” Χανίων Γιώργος Καλούτσης τόνισε: «Από χρόνια η Κρήτη περίμενε μια ορχήστρα, ήταν ένα όνειρο πολλών μουσικών. Υπήρχαν διάφορες ορχήστρες στο νησί, μόνο όμως υπό την σκεπή της Περιφέρειας Κρήτης θα μπορούσε να ιδρυθεί μια ορχήστρα για όλη την Κρήτη. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που συνεργάζομαι ξανά με τον κ. Μυράτ επίσης τον Νίκο Περράκη ο οποίος ήταν ο μοχλός για την υλοποίηση της προσπάθειας».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής «Σύνολο 15+Ορχήστρα Κρήτης Νίκος Περράκης τέλος είπε: «Η Κρήτη πιστεύω ότι έχει μια ορχήστρα κάτω από τις «φτερούγες» της Περιφέρειας Κρήτης και της θερμής υποστήριξης του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Πιστεύω ότι όλοι θα ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα, το κοινό της Κρήτης σίγουρα θα «αγκαλιάσει» αυτή την προσπάθεια, που εύχομαι να συνεχιστεί». Όλες οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα φωνητικής και ορχηστρικής μουσικής των W. A. Mozart, J.S. Bach, G.B. Pergolesi, E. Elgar, G. Faure, J. Pachelbel και A. Part.

Η διοργάνωση των συναυλιών τελούν υπό την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού «Φόρμιγξ Κρήτης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση