HomeΚΡΗΤΗΔικάζονται οι 3 για την επίθεση του γιατρού που υπερασπίστηκε μετανάστες – Τι κατέθεσε ο γιατρός

Δικάζονται οι 3 για την επίθεση του γιατρού που υπερασπίστηκε μετανάστες – Τι κατέθεσε ο γιατρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Δικαστήριο Χανίων εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες (δείτε εδώ).

Η δίκη είχε αναβληθεί την περασμένη Δευτέρα μετά από σχετικό αίτημα που είχαν διατυπώσει οι δικηγόροι του γιατρού, καθώς θεωρήθηκε απαραίτητο να καταθέσει και ο ίδιος ο γιατρός στο δικαστήριο για την επίθεση που δέχθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στα δικαστήρια αλλά εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Τί κατέθεσε ο γιατρός

Με αγωνία περίμεναν όλοι την κατάθεση του γιατρού ο οποίος διηγήθηκε τί ακριβώς συνέβη ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

«Έβγαινα από το Στέκι Μεταναστών όταν ήρθε ένας φίλος μου μετανάστης που νωρίτερα είχε δεθχεί φραστική επίθεση από νεαρά άτομα. Μου εξήγησε τι έγινε και προσπάθησα να τον καθησυχάσω», αναφέρει ο γιατρός, Δημήτρης Μακρέας για το πώς ξεκίνησε η υπόθεση και συνεχίζει: «Στη συνέχεια πηγαίνω με την γυναικα μου προς το αυτοκίνητό μου όταν είδα κάποιον να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει μ’  ένα τηλέφωνο και να με δείχνει φωνάζοντας «αυτός είναι». Τότε δέχθηκα ένα χτύπημα από πίσω. Κάποιος με χτύπησε μ’ ένα παλούκι. Γύρισα και αναγνώρισα τον δράστη. Έπειτα μου επιτέθηκαν τρία άτομα ακόμα με μπουνιές και κλωτσιές, κυρίως στο κεφάλι. Από αυτά τα άτομα αναγνώρισα τον έναν. Τον τρίτο ούτε τον είδα, ούτε ξέρω ποιος είναι».

«Τα έχασα, έβλεπα να χτυπούν τον άντρα μου»

Σοκαρισμένη εμφανίστηκε στο δικαστήριο η σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα η οποία διηγήθηκε τα όσα είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της.

«Τα έχασα. Έβλεπα τους δράστες να έχουν ρίξει κάτω τον άντρα μου και να του ρίχνουν μπουνιές και κλωτσιές» ανέφερε η σύζυγος του κ. Μακρέα κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Η κ. Μακρέα νωρίτερα είχε επισημάνει ότι είδε κάποιες περιέργειες κινήσεις λίγο πριν την επίθεση ενώ υπήρχε μία αναστάτωση στον χώρο.

Και η ίδια αναγνώρισε τον έναν από τους δράστες, εκείνον που έδειξε τον σύζυγό της και του έδωσε το πρώτο χτύπημα.

«Άρχισα να φωνάζω βοήθεια και ήρθε ένα ζευγάρι. Τότε οι δράστες έφυγαν», επεσήμανε η κ. Μακρέα ενώ υπογράμμισε ότι δεν είχαν προηγούμενα με τους δράστες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση