HomeΚΡΗΤΗΕκπληκτική επιστημονική ανακάλυψη στην Κνωσό – Ο μυθικός μινωικός γατόπαρδος ήταν αληθινός!

Εκπληκτική επιστημονική ανακάλυψη στην Κνωσό – Ο μυθικός μινωικός γατόπαρδος ήταν αληθινός!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα τυχαίο γεγονός έφερε στο φως μια συγκλονιστική επιστημονική ανακάλυψη. Μάλιστα ομάδα ειδικών επιστημόνων και αρχαιολόγων επισκέφθηκε αγροτική περιοχή πολύ κοντά στην Κνωσό και με επιτόπια αυτοψία επιβεβαίωσαν ένα γεγονός που περιγράφεται στην Ιλιάδα από τον Όμηρο, και το οποίο διδασκόμαστε όλοι στα σχολεία ως τμήμα της μυθολογίας μας. Ο περίφημος μινωϊκός γατόπαρδος, το προϊστορικό τσιτάχ της Κρήτης δηλαδή, δεν ήταν προϊόν της φαντασίας των προγόνων μας, αλλά υπαρκτό.

Από τη μυθολογία γνωρίζουμε ότι ο μινωικός γατόπαρδος ήταν το αγαπημένο κατοικίδιο του Μίνωα και της Πασιφάης. Πιστεύαμε όμως ότι η ύπαρξη του ζώου αυτού ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας. Ωστόσο, το απίστευτο εύρημα που βρήκε συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος στο χωράφι του, πολύ κοντά στην Κνωσό, την ώρα που φύτευε μαρούλια, επιβεβαίωσε την αληθινή υπόσταση του μινωικού αιλουροειδούς.

gatopardos

Όλα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν ο συνταξιούχος από την περιοχή της Φορτέτσας πήγε στο χωράφι του, στις παρυφές του μινωικού ανακτόρου για να περιποιηθεί το λαχανόκηπό του. Ανοίγοντας τρύπες στο χώμα για να φυτέψει μαρούλια, εντόπισε μια μεγάλη πέτρα, όπως αρχικά πίστεψε ο ίδιος και όταν την τράβηξε στην επιφάνεια, διαπίστωσε με έκπληξη ότι επρόκειτο για λίθινη επιγραφή με ιερογλυφικά της προϊστορικής εποχής.

Αμέσως, επικοινώνησε με το Μουσείο Ηρακλείου και αργά χθες το απόγευμα ομάδα επιστημόνων μετέβη στο σημείο. Οι ειδικοί επιγραφολόγοι που επιστρατεύτηκαν από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες της πόλης, διαπίστωσαν με την πρώτη ματιά ότι η επιγραφή προερχόταν από τα ανάκτορα της Κνωσού, από την πρώιμη μινωική περίοδο, και ήταν γραμμένη σε άπταιστη γραμμική Β, γεγονός που καταδεικνύει ότι εκείνος που τη χάραξε στην πέτρα, ήταν ιδιαίτερα μορφωμένος. Οι επιστήμονες διάβασαν επί τόπου την επιγραφή, και όπως δήλωσαν ήταν επιτύμβια, υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχε ταφεί ο μινωικός γατόπαρδος, τον οποίο μάλιστα τον έλεγαν «Ρεξ». Αμέσως η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση με εκσκαφείς, που θα σκάψουν το χωράφι για να εντοπίσουν τα οστά του μινωικού γατόπαρδου που θα φιλοξενηθούν σε ειδική προθήκη στο Μουσείο Ηρακλείου.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση των αρχών για το απίστευτο γεγονός, εδώ.