HomeΚΡΗΤΗΑπεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή των Βαΐων – Στηρίζει το ΕΚΗ

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή των Βαΐων – Στηρίζει το ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο προσκήνιο επανέρχεται και πάλι το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ενόψει της Κυριακής των Βαΐων, κατά την οποία η αγορά θα λειτουργεί όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ παράλληλα σε πολλές πόλεις θα εγκαινιαστεί την ίδια ημέρα και το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων.

Οι εμποροϋπάλληλοι σε πανελλαδικό επίπεδο, κατέρχονται την ημέρα εκείνη σε 24ωρη απεργία την οποία προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σε τοπικό επίπεδο, την κινητοποίηση στηρίζει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, με τη λειτουργία των επιχειρήσεων και τις Κυριακές είναι συνέπεια της εφαρμογή των μνημονίων. Και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση, είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την αργία της Κυριακής, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το εμπόριο.

Δηλώνουμε  ότι, όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύει, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση